Skip to main content

Η Γερακίνα Μπισμπινά νέα πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ζέρβας της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά». Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και τα δύο μέλη του νέου προεδρείου.

Η Γερακίνα Μπισμπινά είναι η νέα πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, έπειτα από πρόταση της παράταξης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η εκλογή της κ. Μπισμπινά ήταν ομόφωνη, όπως ομόφωνη ήταν και η εκλογή του αντιπροέδρου του οργάνου, Γιώργου Ζέρβα, της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», τον οποίο πρότειναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στη Μητροπολιτική Επιτροπή.

Λευκό ψήφισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Η κ. Μπισμπινά διαδέχεται τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Μητράκα στη θέση της προέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τους νεοεκλεγμένους, ενώ τόνισε ότι «αντίπαλος είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Θεσσαλονίκης, καθώς από τη Μητροπολιτική Επιτροπή περνούν τα πιο σημαντικά ζητήματα της περιοχής» και τόνισε πως απαιτείται η συνεργασία όλων για να είναι αποτελεσματική η συνολική λειτουργία της Περιφέρειας.

Η κ. Μπισμπινά μετά την εκλογή της ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα και τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας και απευθυνόμενη στα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής σημείωσε: «Ελπίζω στην καλή σας συνεργασία. Υπόσχομαι να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου, όπως άλλωστε κάνω από το 2014 που εκλέχτηκα για πρώτη φορά περιφερειακή σύμβουλος. Το ζητούμενο είναι να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου».

Ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε το Σώμα για την αποδοχή και υπογράμμισε: «Προσδοκώ σε συνεργασία, που θα λύνει προβλήματα και θα προωθεί τη συλλογικότητα, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί για τους πολίτες».