Skip to main content

Η γραβιέρα Νάξου και τα κρασιά Σάμου μαγεύουν και πάλι τη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το τριετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Mediterranean Cheese & Wines».

Το βράδυ της Τετάρτης  13 Απριλίου 2022, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το τριετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Mediterranean Cheese & Wines»! Οι πρωταγωνιστές, η γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, οι γλυκείς οίνοι ΠΟΠ της Σάμου και οι ΠΟΠ/ΠΓΕ οίνοι της Enoteca Emilia Romana, μάγεψαν για άλλη μια βραδιά τους παρευρισκομένους.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Allegro», όπου ο Dip WSET Στέφανος Κόγιας μύησε τους εκλεκτούς καλεσμένους στα μοναδικά χαρακτηριστικά των ΠΟΠ κρασιών της Σάμου, οι οποίοι παράλληλα είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν «gourmet» πιάτα με συνταγές από γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ.

Παντελης Σκαρλατος, Βικυ Χαζτηβασιλειου, Τιτος Φραντζης

Το γαστρονομικό αυτό «event» συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασιλείου ενώ προσκεκλημένοι ήταν δημοσιογράφοι, opinion leaders του κλάδου διατροφής και επαγγελματίες της εστίασης και των καναλιών διανομής της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στέφανος Κόγιας



Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο κ.Παντελής Σκαρλάτος, ο Πρόεδρος της εταιρείας Οικονομοτεχνική ΕΠΕ, η οποία ήταν ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, ενώ ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γεώργιος Σέργης, υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΑΣ Νάξου και ο κ. Τίτος Φραντζής εμπορικός διευθυντής της ΕΟΣ Σάμου.

Τιτος Φραντζης, Βικυ Χατζηβασιλειου, Παντελης Σκαρλατος, Κωστας Καραφωτης



Σκοπός του Ευρωπαϊκού τριετούς προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines», με χώρες στόχο την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία και την Γερμανία, ήταν η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), καθώς και η προβολή και εδραίωση του μεσογειακού και ευρωπαϊκού  τρόπου διατροφής με προϊόντα υψηλής ποιότητας.