Skip to main content

Η οικονομία και οι επιπτώσεις από την πανδημία στη συνάντηση ΠτΔ-Σταϊκούρα

Με τον υπουργό Οικονομικών συναντήθηκε σήμερα η ΠτΔ-Συζήτησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τις επιπτώσεις της πανδημίας. Τι δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

O υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην οικονομία, με ιδιαίτερη έμφαση στις, χαμηλότερες των αναμενομένων, επιπτώσεις από την πανδημία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο υπουργός μετά τη συνάντησή του με την κα Σακελλαροπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ελληνική οικονομία αντέχει, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς».

Στο ίδιο κλίμα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως «η κυβέρνηση, με την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού, συνεκτικού και δυναμικού σχεδίου, στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης». Παράλληλα, πρόσθεσε πως «με την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την δρομολόγηση του Ταμείου Ανάκαμψης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, ο υπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κυρία Πρόεδρο «για την εξαιρετικά γόνιμη και παραγωγική συζήτηση που είχαμε».