Skip to main content

Η INTRASOFT ενισχύει την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη

H INTRASOFT International κλείνει φέτος έξι χρόνια παρουσίας στη Θεσσαλονίκη - Η πόλη παίζει κεντρικό ρόλο στον μακροχρόνιο σχεδιασμό της εταιρείας.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η INTRASOFT International, κορυφαία εταιρεία Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, κλείνει φέτος 6 χρόνια παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος της INTRASOFT International, εξηγεί γιατί η πόλη αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδιασμού της εταιρείας.

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί αστείρευτη πηγή ταλαντούχων επαγγελματιών για την INTRASOFT. Η απόφασή μας να επεκτείνουμε εκεί την παρουσία μας το 2015, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης οικονομικά περιόδου για τη χώρα, ήταν μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού και σήμερα αισθανόμαστε πλήρως δικαιωμένοι από την επένδυση αυτή. Από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας, το Development Center της Θεσσαλονίκης ξεχώρισε για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας των ανθρώπων του και την όρεξη τους για εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα. Ήδη σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας στην πόλη εν όψει νέων σημαντικών έργων. Χρόνια πολλά INTRASOFT Θεσσαλονίκης!», αναφέρει ο κ. Μάνος.

Ήταν Μάιος του 2015 όταν άνοιγε τις πόρτες του το νεοσύστατο τότε Development Center της εταιρείας, εγκαινιάζοντας μια σημαντική επένδυση. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης δεν ήταν τυχαία: η πόλη φημίζεται για την παραγωγή ταλέντου στον χώρο της Πληροφορικής και των Μηχανικών Υπολογιστών, χάρη στο υψηλό ακαδημαϊκό της επίπεδο. Αυτή η δυναμική οδήγησε την INTRASOFT και έτσι έγινε από τις πρώτες εταιρίες τεχνολογίας με φυσική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα, και πρωτοπόρος για τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου που ακολούθησαν έκτοτε. Η κίνηση μάλιστα σηματοδότησε για πολλούς την έναρξη μιας τεχνολογικής άνθησης για την Θεσσαλονίκη, την οποία βιώνει δικαίως και σήμερα.

Η οικογένεια της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη αριθμεί πλέον περισσότερους από 130 επαγγελματίες υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης. Οι ομάδες απασχολούνται σε σημαντικά έργα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και μεγάλων οργανισμών του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα ανά τον κόσμο.  Σχεδόν το 90% των εργαζομένων δουλεύουν σε project που χρησιμοποιούν την Agile μεθοδολογία και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες όπως Microservices, Microfrontend, docker, Kubernetes, Kafka, ALM (ci/cd), cloud, Big Data Analytics, AI, Machine Learning, Blockchain, κ.ά.).

Ενδεικτικά, μερικά από τα τελευταία διεθνή έργα της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών IT & Software στο EUIPO (European Union Intellectual Property Office) με έδρα την Ισπανία, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης για τις Τελωνειακές αρχές της Δανίας και η υλοποίηση του νέου τραπεζικού συστήματος στην Κένυα για λογαριασμό του κορυφαίου συνεταιριστικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος (SACCO) της χώρας, Kenya Police SACCO.

Οι άνθρωποι της INTRASOFT αποτελούν το πιο σημαντικό κεφάλαιο της εταιρείας. Μέσω της εμπειρίας και της τεχνολογικής τους εξειδίκευσης χειρίζονται έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανάπτυξη software για λογαριασμό πελατών εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης βασίζεται σε γκάμα επίκαιρων γλωσσών προγραμματισμού όπως Java, React, Angular, VueJS, Springboot, Python, Eclipse Microprofile και πολλές άλλες. Οι #IntrasoftPeople συνυπάρχουν και εξελίσσονται σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, σε ένα περιβάλλον σχεδιασμένο με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα. Οι αξίες των ανθρώπων ταυτίζονται εξάλλου με την κουλτούρα της εταιρείας: ομαδικότητα και συνεργασία, διαρκής γνώση και εξέλιξη, υπευθυνότητα και δημιουργικότητα.

Οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων της INTRASOFT ανέδειξαν την ευαισθητοποίηση τους στα θέματα της τοπικής κοινωνίας. Οι έννοιες της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και του team building έχουν ενισχύσει τη φήμη του γραφείου, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους επαγγελματίες στον χώρο της Πληροφορικής. Οι δράσεις με τοπικούς φορείς, όπως τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία της Β. Ελλάδας, αποτελούν κομμάτι των στόχων της εταιρείας.  Μέσα από επισκέψεις φοιτητών και μαθητών στα γραφεία, διαδραστικές ομιλίες και workshops των ανθρώπων της INTRASOFT στις φοιτητικές αίθουσες, αλλά και virtual calls στην νέα εποχή του remote working, οι #IntrasoftPeople έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν τη νέα γενιά επαγγελματιών και να τους μεταδίδουν τη γνώση και την εμπειρία τους. Επιπρόσθετα, με την ενεργή συμμετοχή στην Επιχειρηματική Συμβουλευτική Επιτροπή του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η INTRASOFT παρέχει ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της πληροφορικής καθώς και ιδέες για τη διαμόρφωση προγραμμάτων και δράσεων.

Η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα τοπικά τεχνολογικά meetups που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Πληροφορικής και tech career events, έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 σχετικά events.

Κάθε χρόνο οι άνθρωποι της INTRASOFT συμμετέχουν σε πληθώρα αθλητικών διοργανώσεων με χαρακτήρα ΕΚΕ, όπως ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», αλλά και σε καθαρά φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις με ΜΚΟ για τη στήριξη ευπαθών ομάδων. Επιπρόσθετα, το 2019 δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα Μπάσκετ Ανδρών INTRASOFT Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει στο τοπικό Εργασιακό Πρωτάθλημα, κάτι που έχει ενισχύσει την έννοια του team building.

Θέλεις να γίνεις μέλος της οικογένειας της INTRASOFT και να εξελιχθείς επαγγελματικά και προσωπικά; Ενημερώσου για τις ανοιχτές θέσεις και τα νέα της εταιρείας παρακάτω:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/intrasoft-international/

Website: https://www.intrasoft-intl.com/

Instagram: https://www.instagram.com/intrasoft_int/

Twitter: https://twitter.com/INTRASOFT_Int