Skip to main content

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στον Δήμο Δέλτα

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συναντήθηκε με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Βόρεια Ελλάδα

Συνάντηση με το κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Βόρεια Ελλάδα είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στο δημαρχείο.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μια ώρα ο δήμαρχος Δέλτα ενημέρωσε τα μέλη του κλιμακίου για την δομή Αναγνωστοπούλου και τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Ο επικεφαλής γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Λούκα Κούρσι συνοδευόμενος από την συνεργάτιδες του στη Βόρεια Ελλάδα Ελεάννα Ιωαννίδου, Δέσποινα Βουλγαρίδου και Φωτεινή Κεσεδοπούλου, ενημέρωσε τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη για το πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA, των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος  που γίνεται με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τους συνεργάτες του με τους οποίους αναλύσαμε την κατάσταση με το Προσφυγικό στο δήμο μας. Συζητήσαμε για τα προβλήματα που εντοπίζονται στο καμπ  Αναγνωστοπούλου λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ τους ενημερώσαμε ότι ο δήμος Δέλτα δεν διαθέτει  ξειδικευμένο  προσωπικό προκειμένου να ασκήσει πολιτική στο θέμα των μεταναστών με αποτέλεσμα τέτοιου είδους συνεργασίες να είναι απαραίτητες», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

«Γνωριστήκαμε με  τον δήμαρχο Δέλτα και συζητήσαμε το ζήτημα των προσφύγων στον δήμο καθώς και για τους ωφελούμενους από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ που αγγίζουν τους 600 ανθρώπους που ζουν σε διαμερίσματα», τόνισε ο κ Κούρσι και εξέφρασε την επιθυμία  να αρχίσει μια συνεργασία με τον δήμαρχο Δέλτα σε ευρύτερη κλίμακα».      

Στη συνάντηση ήταν παρόν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Δέλτα Διονύσης Λιακόπουλος.