Skip to main content

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και οι αναστολές στη συνάντηση Πλεύρη-ΠΟΕΔΗΝ

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ έθεσαν τον υπουργό Υγείας όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας

Την πρώτη, εθιμοτυπική συνάντηση με το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ έθεσαν τον υπουργό όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας. Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και οι αναστολές εργασίας που τίθενται οι ανεμβολίαστοι, οι συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που λήγουν μέχρι το τέλος του έτους και η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, αφού ενημερωθεί ενδελεχώς για όλα τα θέματα και μελετήσει το αναλυτικό υπόμνημα που θα του καταθέσει η Ομοσπονδία, θα πραγματοποιήσει μαζί τους εκ νέου συνάντηση.

Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και οι αναστολές εργασίας όσων εργαζόμενων δεν κάνουν το εμβόλιο είναι θέματα που δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση.