Skip to main content

Οι υποδομές του δήμου Χαλκηδόνος στη συνάντηση δημάρχου - ΔΕΕΠ Β' Θεσσαλονίκης

Κλιμάκιο της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ επισκέφτηκε μετά τον δήμο Ωραιοκάστρου και τον δήμο Χαλκηδόνος. Ποια ζητήματα συζητήθηκαν.

Μετά τον δήμο Ωραιοκάστρου, οι συναντήσεις της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Β' Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκαν στον δήμο Χαλκηδόνος.

Κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Β' Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θωμά Βράνο, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο, με τον οποίο είχε μια εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα ζητήματα της περιοχής, αλλά και για την αναβάθμιση της σχέσης της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης με την Αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν τα μέλη της ΔΕΕΠ, Διαμαντής Ματζάρης και Γιώργος Πουλέκας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χαλκηδόνος, Ανδρέας Οκλαλιώτης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαλκηδόνος, Γιώργος Παπαχρηστούδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε το κλιμάκιο της ΔΕΕΠ για τη λειτουργία του δήμου και τα ζητήματα της περιοχής, που χρήζουν αντιμετώπισης, όπως και για τις προτάσεις του δήμου, προκειμένου να δοθούν λύσεις, μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β' Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος, επισήμανε ότι «οι επισκέψεις μας στους δημάρχους της Β' Θεσσαλονίκης έχουν διττό στόχο: Αφενός να αποκατασταθεί η καλύτερη δυνατή επικοινωνία, ώστε να είναι επωφελής για τους πολίτες της εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, αφετέρου να συνδράμει η κομματική οργάνωση το έργο της Αυτοδιοίκησης, που είναι το πλησιέστερο κύτταρο διοίκησης στον πολίτη. Εμείς θέλουμε να υποστηρίξουμε τους δήμους στην υλοποίηση των έργων τους, να αναδείξουμε τα προβλήματα κάθε περιοχής και να συμβάλλουμε στην εξεύρεση λύσεων. Και η μικρότερη δυνατή βοήθεια είναι ένα κρίσιμο λιθαράκι στην κοινή μας προσπάθεια να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αυτός είναι ο ουσιαστικός ρόλος και η χρησιμότητα μιας κομματικής οργάνωσης για την κοινωνία που εκφράζει και την οποία υπηρετεί. Η ατζέντα και του Δήμου Χαλκηδόνος είναι μεγάλη κι εμείς θα παρέμβουμε προς την κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί η επιτάχυνση της υλοποίησης των αναγκαίων έργων και η υιοθέτηση των κατάλληλων λύσεων για τα προβλήματα της περιοχής και για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της. Ευχαριστούμε ως ΔΕΕΠ τον Σταύρο Αναγνωστόπουλο για την ενημέρωση και δεσμευόμαστε πως η υποστήριξη και η συνεργασία μας θα είναι διαρκής».

Ο δήμαρχος έθεσε μια σειρά από κρίσιμα θέματα υποδομών που απασχολούν την περιοχή, όπως η αναβάθμιση των κεντρικών οδικών αξόνων που διέρχονται από τον δήμο, η ολοκλήρωση της ενωτικής οδού της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας και η επέκταση του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου ως τα όρια του δήμου Χαλκηδόνος. Ζήτησε επίσης την υποστήριξη της ΔΕΕΠ για την επιτάχυνση της έγκρισης των προτάσεων, που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας κ.ά.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου με έδρα τη Χαλκηδόνα και για την ίδρυση Αγροτικής Σχολής στο Άδενδρο, καθώς και για την ανάδειξη της περιοχής, μέσα από την πρόταση που έχει καταθέσει αναφορικά με την ανάπτυξη και προβολή του ευρύτερου περιβάλλοντος της παραποτάμιας ζώνης του Αξιού, αλλά και των ιστορικών μνημείων της περιοχής.