Skip to main content

Οι υποψήφιοι του Χρήστου Παπαστεργίου και η ομιλία Σημίτη

Την Κυριακή η πρώτη, ουσιαστικά, ανοιχτή εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη με την υποστήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ., Χρήστου Παπαστεργίου

Γράφει ο Σαλονικιός

Ιδιαίτερη κινητικότητα αναμένεται στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη τις προσεχείς ημέρες. Αιτία είναι δύο εκδηλώσεις οι οποίες πρόκειται να γίνουν το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα.

Η κυριακάτικη αφορά την πρώτη, ουσιαστικά, ανοιχτή εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη με την υποστήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ., Χρήστου Παπαστεργίου. Θα γίνει στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί η διακήρυξη του συνδυασμού «Πράξεις για τη Μακεδονία» καθώς και οι βασικές προγραμματικές θέσεις. Παράλληλα θα ανακοινωθούν τα ονόματα περίπου 40 με 45 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Με ανάλογο τρόπο, δηλαδή με εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των υπολοίπων έξι νομών, θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Την επομένη, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Καψής» έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει ο Κώστας Σημίτης. Το θέμα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού είναι «Τέρμα στην αποτελμάτωση». Την εκδήλωση διοργανώνει το «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» το οποίο συγκροτούν κυρίως (αλλά όχι μόνον) στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Πριν από την ομιλία Σημίτη θα απευθύνει χαιρετισμό ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου ο οποίος ήταν εκείνος που έπεισε, όπως μαθαίνω, τον πρώην πρωθυπουργό να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ. αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς θέλουν να μετρήσουν τα αντανακλαστικά του κόσμου της κεντροαριστεράς σε μια περίοδο κατά την οποία ο χώρος πολιορκείται ασφυκτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια θέλουν να δουν εάν η απροσδόκητα μαζική προσέλευση στην προ ημερών ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη θα έχει και συνέχεια.

Βεβαίως, είναι αλήθεια ότι ο Σημίτης δεν είχε ποτέ πολλούς φίλους στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, ακόμη και όταν ήταν πρωθυπουργός, ωστόσο, τα εδώ κομματικά στελέχη εκτιμούν πως στην παρούσα συγκυρία, οι διαχωριστικές γραμμές και οι αντιπάθειες του παρελθόντος συνιστούν πλέον πολυτέλεια.