Skip to main content

Η καμπάνια Ζέρβα και ο «γαλάζιος» που είναι δημοφιλής στη Θεσσαλονίκη

Η στοχευμένη καμπάνια του Ζέρβα, οι... 300 φωτογραφίες του Κεφαλογιάννη στη Θεσσαλονίκη και οι παρουσίες στην κοπή πίτας του Ηρακλή.

-Ολοκληρωμένη καμπάνια με επίκεντρο τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης κάνει προεκλογικά ο υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Και επιμένει σε ατζέντα Θεσσαλονίκης, σε ένα κλίμα γενικευμένης ρευστότητας, όπου είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να περάσουν οι δημοτικές εκλογές σε δεύτερη μοίρα χωρίς να ακουστούν προτάσεις και προγράμματα για τα ανοιχτά ζητήματα της πόλης. Ο κ. Ζέρβας δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω: Απαντά σε τοποθετήσεις του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και εξηγεί τη στάση του στο δημοτικό συμβούλιο είτε υπερψηφίζει είτε καταψηφίζει προτάσεις της διοίκησης. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, «το σκεπτικό του είναι όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, όχι όμως και λευκές επιταγές και αδιαφορία. Επιμονή στο συγκεκριμένο».

«γαλάζιος» υποψήφιος δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναμένεται να έχει σκληρή κόντρα με τον συνυποψήφιό του, Στέφανο Φωτιάδη. Ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικείται με αξιώσεις κυρίως από τους δυο αντιπάλους, που μέχρι στιγμής φέρονται ως τα φαβορί. Ο νυν δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ Αριάδνη Παπαφωτίου, Θεόδωρος Αραμπατζής, Παύλος Φαρμάκης, Αντώνης Γεωργούλας είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι που δίνουν τη μάχη. Το 2014 ο κ. Αγγελίδης είχε κερδίσει οριακά το δήμο στο δεύτερο γύρο από τον κ. Φωτιάδη, για μόλις 13 ψήφους, γεγονός που μας προϊδεάζει για το θρίλερ που πιθανώς θα ζήσουμε και τον ερχόμενο Μάιο. Οι δημοσκοπήσεις πάντως που έχουν διαρρεύσει δίνουν τον κ. Χρυσάφη να προηγείται αυτή την περίοδο του κ. Φωτιάδη στην πρόθεση ψήφου του πρώτου γύρου αλλά και με σχεδόν διψήφια διαφορά ως δίπολο του δεύτερο γύρου. Ίδωμεν...

-Σχεδόν όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης γύρισε τις προηγούμενες μέρες ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, καθώς ήταν καλεσμένος και παρέστη σε πολλές «γαλάζιες» εκδηλώσεις. Ο κ. Κεφαλογιάννης είναι εξαιρετικά αγαπητός όχι μόνο από τα «γαλάζια» μέλη, αλλά και από το «γαλάζιο» προσωπικό της Θεσσαλονίκης. Σκεφτείτε ότι είδε σχεδόν το σύνολο των επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ Θεσσαλονίκης, πολλούς υποψήφιους δημάρχους, αλλά και τους βουλευτές Σταύρο Καλαφάτη, Κώστα Γκιουλέκα, Θεόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη και πολλούς μα πάρα πολλούς υποψήφιους βουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Πρέπει να φωτογραφήθηκε πάνω από 300 φορές μέσα σε ένα βράδυ...

-Με τη φράση «Χίλια χρόνια Ηρακλής» έκλεισε την παρέμβασή του στην κοπή της πίτας του Γ.Σ. Ηρακλής ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Ορφανός. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι επίσης υποψήφιοι δήμαρχοι, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Μάκης Κυριζίδης και Νίκος Ταχιάος. Από αυτούς δηλωμένος Ηρακλής είναι ο κ. Κυριζίδης, ενώ απουσίασε η επίσης «γαλάζιων» οπαδικών φρονημάτων, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Σπύρος Βούγιας, όπως δεν εκπροσωπήθηκε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Απουσία σημειώσαμε και στον αντιδήμαρχο και υποψήφιο με τον κ. Λεκάκη, γνωστό Ηρακλειδέα, Γιώργο Δημαρέλο. Όλοι δικαιολογημένοι φαντάζομαι. Παρών ο Θεόδωρος Καράογλου, αλλά και ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.