Skip to main content

Η κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών συνδέεται με υψηλότερη θνησιμότητα από καρκίνους

Μια νέα μελέτη, ωστόσο, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα διερεύνησε τη σχέση της κατανάλωσης αναψυκτικών και της θνησιμότητας από καρκίνο.

Μέχρι πρόσφατα, ήταν γνωστό ότι η κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών είναι καλό να αποφεύγεται, καθώς συνδέεται με την εκδήλωση σοβαρών νοσημάτων, όπως οι Καρδιακές Παθήσεις, ο Σακχαρώδης Διαβήτης και η Παχυσαρκία.

Μια νέα μελέτη, ωστόσο, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Cancer, Epidemiology, Biomarkers & Prevention*, διερεύνησε και τη σχέση της κατανάλωσης αναψυκτικών και της θνησιμότητας από καρκίνο.

Τα κύρια της μελέτης συνοψίζουν οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής), Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Ηλίας Κοττέας (Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας), Φλώρα Ζαγουρή (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Ογκολογίας), και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.