Skip to main content

Πατέρας Άλκη Καμπανού στη Voria: Με στεναχωρεί που δεν έγινε το φιλικό Άρη-ΠΑΟΚ

Τι λέει στη Voria.gr ο τραγικός πατέρας του Άλκη Καμπανού - Ακόμα δεν μπορεί να πάει στο σημείο της δολοφονίας του γιου του.

Ήταν 1η Φεβρουαρίου 2022 όταν η Ελλάδα ξυπνούσε ζώντας ένα απόλυτο σοκ, τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ομάδα 12 οπαδών του ΠΑΟΚ, κινούμενη από χουλιγκανικά κίνητρα, επιτέθηκε εν ψυχρώ σε μια παρέα πέντε νέων ατόμων, οπαδών του Άρη, που απλά κάθονταν και συζητούσαν στα εξωτερικά σκαλιά μιας πολυκατοικίας, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο 19χρονος φοιτητής Άλκης -που δεν ήταν μέλος καμίας λέσχης φιλάθλων-  χτυπήθηκε με λύσσα, ενώ οι δολοφόνοι του, όπως έδειξε η νεκροψία- νεκροτομή, τού κατάφεραν καίρια χτυπήματα με γροθιές, μαχαίρια και καραμπίτ αφήνοντας τον νεκρό.

«Το παιδί είχε τραύματα στα κάτω άκρα από τα οποία έχασε πολύ αίμα. Εκτός όμως από αυτά είχε και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πέθανε από τον συνδυασμό των τραυμάτων» είχε δηλώσει η ιατροδικαστής του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση.

Το φιλικό ματς

Λίγο μετά την κηδεία του Άλκη στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βέροια η ιδέα ενός φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ είχε βρει σύμφωνο τον πατέρα του 19χρονου.

Οκτώ μήνες μετά ο αγώνας αυτός, που θα αποτελούσε ένα φόρο τιμής στη μνήμη του Άλκη αλλά παράλληλα θα εξέπεμπε ένα μήνυμα υγιούς φίλαθλου πνεύματος, δεν έγινε ποτέ!

«Με στεναχωρεί που δεν έγινε αυτό το φιλικό παιχνίδι» είπε στη Voria.gr ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.



«Με στεναχωρεί επειδή δεν μπορέσαμε ουσιαστικά να γιατρέψουμε αυτήν την παθογένεια που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Όχι μόνο η Πολιτεία, οι θεσμοί, η εξουσία. Αλλά κι εμείς, δηλαδή οι ομάδες, οι σύλλογοι, οι απλοί άνθρωποι. Το ότι δεν έγινε το φιλικό ματς όντως με στεναχωρεί. Ίσως ακόμη είναι νωρίς. Δεν ξέρω. Όπως έχω πει δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ξαφνικά να βελτιωθούν όλοι οι άνθρωποι. Ίσως στο μέλλον όταν τα πράγματα γίνουν καλύτερα να γίνει κι αυτός ο αγώνας» ανέφερε ο κ. Καμπανός.

Ο Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή στην συμβολή των οδών Πλαστήρα με Θ. Γαζή, όπου και σήμερα δεκάδες άτομα περνούν και αφήνουν λουλούδια στη μνήμη του.

Ο κ. Καμπανός ακόμα δεν έχει βρει το κουράγιο και την ψυχολογία να πάει στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο γιος του. Ίσως τα καταφέρει, όπως λέει ο ίδιος στη Voria.gr, όταν γίνει η εκδήλωση ονοματοδοσίας του δρόμου στη μνήμη του Άλκη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. 

«Όχι δεν έχω περάσει από το σημείο. Συγγενείς και φίλοι μού έχουν μεταφέρει ότι ο κόσμος συνεχίζει και πηγαίνει και να θυμάται. Και είναι καλό να θυμάται -όχι αυτό καθαυτό το γεγονός- αλλά να μας θυμίζει ότι πρέπει να βελτιωθούμε σαν κοινωνία, σαν φίλαθλοι που βλέπουμε αγώνες. Με συγκινεί ότι κόσμος θυμάται το γεγονός και αποτίει φόρο τιμής στον Άλκη. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου έτοιμο να πάω. Από ό,τι έχω μάθει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζει μια εκδήλωση ονοματοδοσίας, θα προσπαθήσω να παραβρεθώ όταν γίνει και να βρεθώ στο σημείο» τόνισε..

Η ευχή και η συμβουλή του Αριστείδη Καμπανού στα παιδιά

Από τη δολοφονία του Άλκη και μετά, δυστυχώς σημειώθηκαν και άλλα βίαια επεισόδια με οπαδικά κίνητρα στη χώρα μας. Ο πατέρας του δολοφονημένου Άλκη μέσα από τη Voria.gr στέλνει ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά, τις οικογένειες και τους δασκάλους προκειμένου να σταματήσει η βία και ο οπαδικός ρατσισμός όπως τον χαρακτηρίζει.

«Κάνω μια ευχή, καταρχήν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να καταλάβουν και πιστεύω ότι η οπαδοποίηση έχει γίνει ένα φαινόμενο κοινωνικού ρατσισμού. Να δώσω συμβουλή προς τους γονείς να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους να τα καθοδηγήσουν. Οι δάσκαλοι να διδάξουν ηθικές αρχές και αξίες στα παιδιά μας, γιατί ως κοινωνία κάπου χάσαμε τον ηθικό δρόμο. Τα παιδιά να φτιάξουν όνειρα, να ονειρευτούν μια καλύτερη Ελλάδα. Φτάνει αυτό με τις ομάδες, ο Άρης, κι ο ΠΑΟΚ και δεν ξέρω ποια άλλη. Καλό είναι να παρακολουθούμε αγώνες αλλά να διασκεδάζουμε. Από εκεί και πέρα να δώσουμε τα παιδιά μας τα εφόδια για να κοιτάξουν να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον» κατέληξε ο πατέρας του Άλκη.