Skip to main content

Η κεντροαριστερά στη Θεσσαλονίκη βρήκε θέμα να (ξανα)διχαστεί

Η διγλωσσία στην τοπική κεντροαριστερά για την ανάπλαση της ΔΕΘ, ο συνεπής Χαρδαλιάς και το σημαντικό μήνυμα της Δερμεντζοπούλου για το προσφυγικό.

κεντροαριστερά στη Θεσσαλονίκη βρήκε θέμα να (ξανα)διχαστεί. Το πρότζεκτ της ανάπλασης της ΔΕΘ εκθέτει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, καθώς τοπικά στελέχη των δυο κομμάτων αμφισβητούν τις βασικές θέσεις τους. Στελέχη, βουλευτές και πολιτευτές των δυο κομμάτων της κεντροαριστεράς στην πόλη έχουν ταχθεί δημοσίως υπέρ της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ και κατά του σχεδίου παραμονής στο κέντρο και ανάπλασης του υφιστάμενου χώρου της ΔΕΘ. Αυτή η διγλωσσία έχει μπερδέψει τους υποστηρικτές τους, κυρίως όμως εκθέτει τα ίδια τα κόμματα. Αχταρμάς...

-Στο νοσοκομείο ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, με κορωνοϊό. Από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο έστειλε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Παραμένει αισιόδοξος και τονίζει μεταξύ άλλων: «Η ζωή μου μετά από αυτή τη μάχη πιστεύω ότι θ' αλλάζει. Πρέπει να μάθω να απολαμβάνω περισσότερο τις στιγμές και να δίνω μεγαλύτερη σημασία στα σημαντικά. Τελικά το 'πάνω απ' όλα η υγεία' δεν είναι καθόλου τυχαία ευχή». Περαστικά να είναι και γρήγορα.

-Τελικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αποδείχτηκε συνεπής στη δέσμευσή του ότι θα στέλνει στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας τοπικά στους 14 δημάρχους της Θεσσαλονίκης. Ορισμένες φορές το αυτονόητο χρειάζεται προσπάθεια... Ευτυχώς ο κ. Χαρδαλιάς και υποσχέθηκε και προσπάθησε και το έκανε πράξη. Να τα λέμε κι αυτά, διότι άλλοι που ανέλαβαν στο παρελθόν αυτή τη δέσμευση μόλις έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη την ξέχασαν.

-Η περιφερειακή σύμβουλος και εντεταλμένη για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, μετά το θλιβερό περιστατικό στη δομή των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο, έσπευσε να την επισκεφτεί και να ενημερωθεί. Δεδομένη η καταδίκη της σε όσα συνέβησαν. Σημαντικό το μήνυμά της: «Με ψυχραιμία και συγκεκριμένες δράσεις, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να εργαστούν για τη διασφάλιση συνθηκών θωράκισης των τοπικών κοινωνιών, ασφάλειας, αρμονικής συνύπαρξης, σεβασμού και αλληλεγγύης».