Skip to main content

Ξανά υποψήφιος δήμαρχος το 2023 ο Ζέρβας-Kινήσεις για ενιαία παράταξη στον δήμο

Οι ενέργειες του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τη συγκρότηση ενιαίας παράταξης που θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία Θεσσαλονίκης το 2023.

Κινήσεις για μια ενιαία παράταξη με όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν και στηρίζουν τη διοίκηση ξεκινά ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Για το θέμα αναμένονται εξελίξεις άμεσα, ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, καθώς ο δήμαρχος εκτιμά ότι είναι πολύ κοντά με τους ανθρώπους που συμμετέχουν και στηρίζουν τη διοίκησή του και άρα θα μπορούσαν να είναι κάτω από την ίδια παράταξη.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Ζέρβας «ζητούμενο είναι να μην υπάρχει μόνο μία δημοτική πλειοψηφία σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου αλλά να διαμορφωθεί μία πλειοψηφία και σε επίπεδο παραταξιακό». Αν, βέβαια, η νέα αυτή παράταξη θα είναι η συνέχεια της παράταξης Ζέρβα «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» ή κάποια άλλη, με νέα ονομασία, αυτό είναι ανοιχτό. «Εξετάζουμε ό,τι θα μπορέσει να διευκολύνει αυτό το εγχείρημα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Εξάλλου, όπως εκτιμά ο κ. Ζέρβας, το θέμα αυτό δεν είναι μόνο διοικητικό αλλά και πολιτικό για την επόμενη μέρα και συγκεκριμένα για τις εκλογές του 2023, όπου θα είναι εκ νέου υποψήφιος. «Υπάρχει μια ουσιαστική ατζέντα για την πόλη, σε θέματα μείζονα αλλά και διαχειριστικά και γύρω από αυτά θα κινηθούμε, ώστε μέσα σε ένα κύκλο οκτώ ετών να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι η παράταξη του «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» αριθμεί 10 δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων οι επτά εκλέχθηκαν με τον κ. Ζέρβα και οι υπόλοιποι τρεις Πέτρος Λεκάκης, Χάρης Αηδονόπουλος και Μάκης Κυριζίδης, είχαν συμπράξει μαζί του. Παράλληλα, μια ομάδα ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων συμμετέχει και στηρίζει τη διοίκηση.