Skip to main content

Οι κομματικές διεργασίες βοηθούν τον... εμβολιασμό

Η πρωτοβουλία που ετοιμάζεται να πάρει ο πρωθυπουργός, η οποία θα σχετίζεται με τους εμβολιασμούς και θα απευθύνεται σε στενό κομματικό ακροατήριο

Τους το φυλάγει για έκπληξη, αλλά όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα πρέπει να προεξοφλείται. Ο λόγος αφορά σε μια πρωτοβουλία που ετοιμάζεται να πάρει ο πρωθυπουργός, η οποία θα σχετίζεται με τους εμβολιασμούς και θα απευθύνεται στο πολύ στενό κομματικό του ακροατήριο. Οι ρίζες της θα πρέπει να αναζητηθούν στις παραμονές της τελευταίας ...ΔΕΘ, όταν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βρει ευκαιρία να εμβολιάσει μερικές εκατοντάδες ακόμα συμπολίτες μας για τον κορωνοϊό, μέσω της τελετής εγκαινίων της διοργάνωσης. Πώς; Υποχρεώνοντας όσους ήθελαν να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία να είναι εμβολιασμένοι. Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και τώρα, με το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που είναι προγραμματισμένο, εξ αναβολής, για τον Μάρτιο.

Προσεχώς θα βγει κι επισήμως ντιρεκτίβα που θα λέει ότι για να πλησιάσει κανείς στους χώρους του συνεδρίου, θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος. Αλλιώς συνέδριο δεν έχει. Το πολύ – πολύ, αν είναι σύνεδρος, αλλά ...αρνητής ταυτόχρονα, να συνδέεται μέσω του διαδικτύου, για να παρακολουθεί τις εργασίες του. Αλλά πέραν τούτου, ουδέν. Αλλά εν προκειμένω γεννάται εύλογα το πρακτικό ερώτημα: Γιατί, να είσαι σύνεδρος και να μην μπορείς να είσαι εκεί όπου γίνονται οι διεργασίες, οι ζυμώσεις και οι κάθε είδους ψηφοφορίες; Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική. Γι αυτό και το πιθανότερο είναι εκείνες τις μέρες να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων, λόγω και του «γαλάζιου» συνεδρίου. Μόνο από τους συνέδρους της ΝΔ, που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο και θα το κάνουν τώρα για να συμμετάσχουν.

Το πιθανότερο είναι ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο, ενώ άγνωστο προς το παρόν παραμένει το ακριβές πρωτόκολλο υγιεινής που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, για την εκλογή του νέου προέδρου.