Skip to main content

Ο Σταϊκούρας και το πινγκ πονγκ με μια παλιά... καραβάνα της Θεσσαλονίκης

Ο καθησυχαστικός Σταϊκούρας στη συνάντηση με τους φορείς, οι αλλαγές στην αντιπολίτευση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και η... μάχη της πόρπης

-«Παλαιάς κοπής» έμπορος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, πέρα από την «παραδοσιακή» γκρίνια του κλάδου, ξέρει να στηρίζει πολύ καλά τα επιχειρήματά του, με νούμερα, τα οποία δυσκολεύονται να αμφισβητήσουν οι συνομιλητές του. Ως παλιά... καραβάνα ο κ. Φιλιππίδης τα είπε και στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος εκτίμησε δεόντως τη μαχητικότητά του. Ο υπουργός επιχείρησε να καθησυχάσει τον πρόεδρο για τις ανησυχίες του κλάδου, απαντώντας επίσης με νούμερα και συγκεκριμένα στοιχεία. Το θέμα είναι τι θα γίνει με τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Προς το παρόν σίγουρα έχουν κρατηθεί αναλυτικές σημειώσεις, τόσο από τον υπουργό, όσο κι από το επιτελείο του.

-Αλλαγές είχαμε στη σύνθεση της αντιπολίτευσης στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και συγκεκριμένα στο συνδυασμό του Πέτρου Σούλα. Παραιτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ελευθερίου Κορδελιού, Γιάννης Γούσιος (πρώην αντιδήμαρχος) και τη θέση του πήρε ο επίσης πρώην αντιδήμαρχος, Βασίλης Τσακαλίδης. Η παραίτηση μαθαίνουμε έγινε για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Τσακαλίδης θεωρείται από τους έμπειρους αυτοδιοικητικούς «γαλάζιας» προέλευσης, όπως και ο προκάτοχός του.

-Στη μάχη της πόρπης, είχαμε... σκληρή κόντρα Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη με Κωνσταντίνο Ζέρβα. Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» εμφανίστηκε με μακεδονική πόρπη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με αγκράφα – κεφαλή λιονταριού, που θύμιζε τον λέοντα της Αμφίπολης. Απέφυγε να σχολιάσει τις στιλιστικές επιλογές ο οικοδεσπότης και των δύο, σε δύο διαφορετικές συναντήσεις, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας

-«Οργώνει» τη δυτική Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Νίκος Καραγιαννακίδης. Με το που άνοιξε η εστίαση, ο κ. Καραγιαννακίδης άρχισε τα πολιτικά τραπέζια, με έμφαση –σε αυτή τη φάση- τη δυτική Θεσσαλονίκη. Πολλοί αυτοδιοικητικοί του Ευόσμου στο προχτεσινό τραπέζι σε καφέ του πεζοδρόμου, που έκανε... ντόρο. Ο πολιτικός χρόνος δεν πρέπει ποτέ να είναι «νεκρός».