Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

Η ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΕΣΒΗΣΕ... 70 ΚΕΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση όπου έγινε επίδειξη παραδοσιακών χορογραφιών της κινέζικης κουλτούρας, γιορτάστηκαν τα 70 χρόνια της Λ.Δ. της Κίνας.

Τα 70α γενέθλια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας γιορτάστηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης Philoxenia.

«Ο πολιτισμός της Κίνας είναι ένας πολιτισμός που  το ειδικό του βάρος είναι τεράστιο στην παγκόσμια ιστορία. Το 2019 η Κίνα, με οικονομία μεγέθους 14 τρισ. δολαρίων, είναι πάρα πολύ διαφορετική από την φτωχή και διαλυμένη χώρα που είχε προκύψει το 1949 από τον εμφύλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου κατά την εορταστική εκδήλωση.

Η ίδια υποιστήριξε πως «η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα και τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε αποκτήσει δεσμούς που επιθυμούμε να πολλαπλασιάσουμε. Από την στιγμή που απέκτησε η Θεσσαλονίκη τον μεγαλύτερο ψηφιακό πυλώνα για τον τουρισμό, το thessaloniki.travel, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους Κινέζους και διάχυση πληροφοριών στα αντίστοιχα δικά τους δίκτυα για δράσεις στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν η Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Είναι σημαντική επίσης η συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, μέσω της οποίας η Θεσσαλονίκη είχε πολύ μεγάλη προβολή  ενώ έχει ενεργό ρόλο στις ενέργειες για το Δρόμο του Μεταξιού.Είναι προφανής λοιπόν η σημασία και η αξία μίας εκδήλωσης όπως αυτή για τα 70 χρόνια της Λαϊκής Δημοκρατίας.»

Όσο για τον εορτασμό, αυτός έγινε σε 2 φάσεις.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου με μια παράσταση – υπερθέαμα με τίτλο «Συνάντηση των Χιλιετιών» εμπνευσμένο από την τέχνη του Κινέζικου Πολιτισμού, ιστορίας 5.000 ετών στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών στον Δρόμο του Μεταξιού και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου με την προβολή δύο ταινιών-ντοκιμαντέρ.

Στην πρώτη φάση στην παράσταση «Συνάντηση των Χιλιετιών» στο Radio City, ζωντάνεψε στη σκηνή, όλη η μαγεία της κινέζικης κουλτούρας μέσα από κλασικές φιγούρες, χορογραφίες, αρχαία μουσικά όργανα, εθνικούς χορούς και τραγούδια που ερμηνεύθηκαν από σπουδαίους καλλιτέχνες των εθνικών πολιτιστικών φορέων της Κίνας.

Πρόκειται για καταγραφή της κινέζικης ιστορίας μέσα από χορογραφίες που προέρχονται από τοιχογραφίες και αγάλματα του κινέζικου πολιτισμού.

Την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου προβλήθηκαν στο cinema Κολοσσαίον,2 ταινίες-ντοκιμαντέρ. Το Roof of the World διάρκειας 90' και το Xinjiang Story διάρκειας 92'.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ