Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

Η LIDL HELLAS ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ 11 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου σχετική Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» στηρίζει η εταιρία Lidl Hellas, η οποία πρόκειται να προσφέρει 226.000 συσκευασίες του προϊόντος «Κριτσινάκια Χρυσός Μύλος» σε 68 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη σίτιση 11.050 μαθητών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρία αναφέρει: «Στη Lidl Hellas στηρίζουμε τη δράση "Δεκατιανό στο Σχολείο" των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων , που αναπτύχθηκε με σκοπό την παροχή και διανομή υγιεινών δεκατιανών γευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Αττικής».

Κριτήρια επιλογής των σχολικών μονάδων αποτέλεσαν η έλλειψη κυλικείου εντός του σχολικού συγκροτήματος και πρόσφατα στατιστικά στοιχεία των προγραμμάτων της Ανθρωπιστικής Κρίσης, που αποτυπώνουν τις κοινωνικές και οικονομικές δυσχέρειες ανά γεωγραφική περιοχή.

Συγκεκριμένα η Lidl Hellas για δέκα συνεχόμενες εβδομάδες και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 17/10-23/12/2016 πρόκειται να διανείμει το προϊόν «Κριτσινάκια Χρυσός Μύλος» σε 68 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη σίτιση 11.050 μαθητών.

Η συνολική ποσότητα των συσκευασιών ανέρχεται σε 226.000 και το κόστος της ενέργειας συμπεριλαμβανομένης της διανομής αντιστοιχεί σε 230.000 €.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Παιδείας, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη και εκπροσώπων των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Lidl Hellas Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, «η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική όχι μόνον γιατί αντιμετωπίζει άμεσες βιοτικές ανάγκες αλλά και γιατί ταυτόχρονα καλλιεργεί την αντίληψη της υγιεινής και ποιοτικής διατροφής στα πρώτα στάδια της μαθησιακής διαδικασίας».

«Στη Lidl Hellas δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα διατροφικής ασφάλειας, διατηρώντας αυστηρά πρότυπα ποιοτικών ελέγχων και στηρίζοντας, ως συνεργάτες μας, επιλεγμένους Έλληνες προμηθευτές, απ’ όλη την Ελλάδα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρία αναφέρει: «Όλες και όλοι εμείς στη Lidl Hellas πιστοί στην εταιρική μας δέσμευση για τη στήριξη της κοινωνίας, καταβάλλουμε συνεχώς και άοκνα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να χαρίζουμε χαμόγελα στους συνανθρώπους μας. Κάθε ηλικίας, όπου και αν βρίσκονται».

«Στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας: να τους δίνουμε την ελπίδα, τη χαρά και την ικανοποίηση ότι στις δύσκολες στιγμές τους δεν είναι μόνοι. Είμαστε κοντά τους, είμαστε πολλοί και η καρδιά μας κτυπά μαζί με τη δική τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ