Skip to main content

Οι λοχαγοί του Νίκου Ανδρουλάκη στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης

Ποια είναι τα πρόσωπα που έτρεξαν την υποψηφιότητα του νικητή στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Ανανέωση, ενότητα, προοπτική». Το τρίπτυχο, στο οποίο επενδύει πολιτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι άνθρωποί του σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τονίζουν στη Voria.gr ότι η δουλειά προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ για την υποψηφιότητα του κ. Ανδρουλάκη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Ανδρουλάκης, δεδομένου ότι διατέλεσε γραμματέας του κόμματος, είχε ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό. Έτσι οργανωτικά ήταν έτοιμος ως υποψήφιος πρόεδρος, ενώ είχε διατηρήσει (όπως είχε γράψει με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του η Voria.gr) όλο τον πυρήνα των στελεχών που τον υποστήριξαν στη διεκδίκηση της αρχηγίας απέναντι στην αείμνηστη πλέον Φώφη Γεννηματά.

Τουλάχιστον αυτή ήταν η πραγματικότητα στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία των ετών ο κ. Ανδρουλάκης διατήρησε στην περιοχή τον ισχυρό πυρήνα των υποστηρικτών του. Όλα αυτά δικαιολογούν ως ένα μέρος, όπως λένε οι «λοχαγοί» του στην περιοχή την πρωτιά σχεδόν σε όλη την εκτός Αττικής Ελλάδα.

Υπάρχει όμως κι ακόμη ένα ποιοτικό στοιχείο, που έκανε ελκυστική την υποψηφιότητα του κ. Ανδρουλάκη στην περιφέρεια. Όπως τονίζουν οι υποστηρικτές του σε κάθε περιοχή πήγαινε με συγκεκριμένη τοπική ατζέντα με τα κύρια τοπικά ζητήματα και κατέθετε προτάσεις.

«Μπορεί πολλοί να ασχολούνται με το πού γέρνει πολιτικά ο Ανδρουλάκης, δεξιά ή αριστερά, και να τον κατηγορούν ότι δεν είναι ξεκάθαρος, όμως δεν ασχολούνται με τα ζητήματα που καίνε την κοινωνία, την κάθε κοινωνία με τις ιδιαιτερότητές της, με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, στα οποία ο Ανδρουλάκης πήρε θέση ξεκάθαρη δημοσίως και κατέθεσε το πολιτικό πλαίσιο στους πολίτες», επισήμανε ένα εκ των βασικών πιστών στελεχών που υποστηρίζουν τον κ. Ανδρουλάκη εδώ και πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Οι λοχαγοί της Θεσσαλονίκης

Ποιοι όμως είναι εκείνοι που έτρεξαν την υποψηφιότητα του κ. Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη;

Πρόσωπα γνωστά τόσο στο ΚΙΝΑΛ, όσο και στην τοπική κοινωνία, συνέθεσαν μια μεγάλη ομάδα εργασίας, που «όργωσε» το νομό και δούλευε προτού ακόμη ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νικήτας Φραγκισκάκης στην Α' Θεσσαλονίκης και ο Παντελής Κουκουλεκίδης στη Β' ήταν τα πρόσωπα κλειδιά για την οργάνωση της υποψηφιότητας. Από εκεί και πέρα, Αντώνης Σαουλίδης και Πέτρος Λεκάκης είναι από τους πλέον προβεβλημένους υποστηρικτές του, με σημαίνοντα μάλιστα ρόλο στην προώθηση της υποψηφιότητας.

Στους «λοχαγούς» της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται επίσης ο Χάρης Μελίδης, ο Θανάσης Γλαβίνας, ο Λευτέρη Πατάβρας, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Κώστας Πετρίδης, η Αγγελική Τριανταφυλλίδου, η Αναστασία Γεωργιάδου, η Πέννυ Δαλαμπούρα, η Μελίνα Βερβερίδου, ο Γιάννης Πιτσιώρας, ο Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης και ο Νίκος Σδούγγος.

Τι κατάφερε η ομάδα στην πρώτη Κυριακή των εκλογών;

Στην Α' Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 4.264 ψήφους και ποσοστό 30,9% αφήνοντας δεύτερο τον Ανδρέα Λοβέρδο με 3.959 ψήφους (28,7%) και τρίτο τον Γιώργο Παπανδρέου με 3.069 ψήφους (22,3%).

Στη Β' Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 2.277 ψήφους και ποσοστό 37%, αφήνοντας δεύτερο τον Ανδρέα Λοβέρδο με 1.855 ψήφους (30,2%) και τρίτο τον Γιώργο Παπανδρέου με 1.193 ψήφους (19,4%).