Skip to main content

Δέηση: Η μεγαλύτερη παράσταση για τον Ποντιακό Ελληνισμό έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής συνεργάζονται με κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς και σπουδαίους καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας.

Η μεγαλύτερη μουσικοθεατρική παράσταση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, η Δέηση Πόντου, έρχεται στην Μονή Λαζαριστών στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 20.30.

Τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής συνεργάζονται με κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς και σπουδαίους καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας.

Στόχος είναι να αγγίξει κάθε Έλληνα ανεξάρτητα καταγωγής καθώς όλα τα κείμενα πλην ενός είναι στην κοινή δημώδη νεοελληνική.

Το μουσικό πρόγραμμα συνθέτει αθάνατα κλασικά λαϊκά τραγούδια που συγκινούν όλους τους Έλληνες, αθάνατα Ποντιακά ιστορικά μουσικά έπη, Βυζαντινά κλασικά στάσιμα, ύμνους και θρήνους καθώς και εξαιρετικά μουσικά άνθη της Ιωνίας, Πόλης, Αρμενίας και Θράκης αλλά και νεώτερες συνθέσεις.

Με κορωνίδα την λαϊκή Τραγωδία για τον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη, στη μνήμη του οποίου και μια μέρα πριν την συμπλήρωση των 100 ετών της εκτέλεσης του από τους Τούρκους του Κεμάλ, αφιερώνεται όλη η Δέηση Πόντου.

Η προπώληση έχει αρχίσει εδώ: https://www.ticketservices.gr/event/deisi-pontou/?lang=el