Skip to main content

Η μητέρα και η αδερφή της Πισπιρίγκου μηνύουν τον γιατρό που είχε σώσει τη Τζωρτζίνα

Οι δηλώσεις του γιατρού για όψιμο ενδιαφέρον της οικογένειας όταν η 9χρονη ήταν στη ΜΕΘ αποτέλεσαν την αφορμή για υποβολή της μήνυσης.

Μήνυση σε βάρος του υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, κατάθεσαν η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, που είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της ενώ της ασκήθηκαν πονικές διώξεις και τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιώ της.

Υπεθυμίζεται ότι ο κ. Ηλιάδης είναι ο εντατικολόγος που φρόντιζε την 9χρονη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο δικηγόρος της 33χρονης Όθωνας Παπαδόπουλος, η μητέρα και η αδελφή της κατηγορούμενης μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο σήμερα το πρωί, προσκομίζοντας το σχετικό έγγραφο που συνέταξε ο ίδιος για λογαριασμό τους.

Αφορμή για την υποβολή της μήνυσης υπήρξαν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ηλιάδη σε διαδικτυακή εκπομπή, οι οποίες παρέπεμπαν στην επίδειξη όψιμου ενδιαφέροντος εκ μέρους της οικογένειας κατά την περίοδο της νοσηλείας της 9χρονης στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι έχει λάβει εντολή από την 33χρονη να καταθέσει μήνυση και εκ μέρους της σε βάρος του κ. Ηλιάδη για δηλώσεις που έκανε στην ίδια διαδικτυακή εκπομπή.

Η απάντηση του Ανδρέα Ηλιάδη

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Ηλιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρει ότι έκανε το καθήκον του και κράτησε στη ζωή τη Τζωρτζίνα. «Εγώ έκανα το καθήκον μου. Στάθηκα με όλη μου την δύναμη δίπλα στην Τζωρτζίνα και την κράτησα στην ζωή μαζί με την ομάδα μου, όταν το παιδί πολεμούσε διασωληνωμένο για την ζωή του, έναν ολόκληρο μήνα στην ΜΕΘ Παίδων», σημειώνει με νόημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μήνυση ειχε υποβάλει μερικές μέρες νωρίτερα και ο Μάνος Δασκαλάκης, καθώς στις δηλώσεις του ο γιατρός της Τζωρτζίνας ανέφερε πως ο πατέρας ήταν «ενήμερος ότι είχα σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια» και είχε τονίσει με νόημα πως κανένας από τους συγγενείς στην Πάτρα δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει στο νοσοκομείο για την άτυχη Τζωρτζίνα.

Θυμίζεται πως ο κ. Ηλιάδης μετά την κατάθεσή του στην Ανακρίτρια τον περασμένο Απρίλιο, είχε πει: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη".