Skip to main content

Η Μπεκατώρου κατονόμασε τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας για την κακοποίηση

Σύμφωνα με τη Σοφία Μπεκατώρου πρόκειται για τον νυν αντιπρόεδρο της ΕΙΟ και υπεύθυνο Γραφείου Αθλητισμού - Τι απαντά ο ίδιος

Η Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε σε επισημοποίηση της καταγγελίας κατονομάζοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αριστείδη Αδαμόπουλο ως υπεύθυνο για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Διαβάστε ακόμη: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τη Σοφία Μπεκατώρου: Να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία

Σύμφωνα με τη Σοφία Μπεκατώρου πρόκειται για τον νυν αντιπρόεδρο της ΕΙΟ και υπεύθυνο Γραφείου Αθλητισμού, Έφορο Κεντρικής Ελλάδος (όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου. Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Μπεκατώρου στις 20 Δεκεμβρίου μιλώντας στο Marie Claire, αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας και στις νέες δηλώσεις της δις Ολυμπιονίκη για το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα από τη ΝΔ

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωράει στην αναστολή της κομματικής του ιδιότητας ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και αντιπρόεδρου της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην Ανατολική Αττική.

Από τον κ. Αδαμόπουλο το protothema.gr έλαβε την εξής απάντηση:

Κύριοι,

Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμά σας σε σχέση με το πρόσωπό μου και την κυρία Μπεκατώρου, τυγχάνουν παντελώς ανακριβή, ψευδή, συκοφαντικά και υποβολιμιαία, καθόσον ουδέποτε έλαβαν χώρα τα όσα ισχυρίζεται η κυρία Μπεκατώρου σε σχέση με το πρόσωπό μου. Για το λόγο αυτό σας καλώ όπως αποσύρετε άμεσα όλα τα δημοσιεύματα τα οποία με εμπλέκουν αδίκως με τις καταγγελίες της κυρίας Μπεκατώρου και επιφυλάσσομαι παντώς νομίμου δικαιώματός μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΟ


Πηγή φωτογραφίας και κειμένου: protothema.gr