Skip to main content

Η νέα διορία για να φύγει το πάρκινγκ από την πλατεία Ελευθερίας

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης της βιοκλιματικής ανάπλασης

Να αποδώσει τον χώρο στάθμευσης κενό και ελεύθερο έως τις 20 Φεβρουαρίου καλεί ο δήμος Θεσσαλονίκης τον ιδιοκτήτη του πάρκινγκ, που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας.

Για το θέμα εστάλη σήμερα έγγραφο από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στον ιδιοκτήτη του πάρκινγκ.

Στο έγγραφο ξεκαθαρίζεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, πέρα τις συγκεκριμένης ημερομηνίας, καθώς, όπως επισημαίνεται, ο ιδιοκτήτης ήταν έγκαιρα ενήμερος, ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης της αποχώρησης, αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με το έγγραφο εντός της εβδομάδας πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης της βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας.

Στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο δημαρχείο για το θέμα, όπου εξετάστηκε πως θα κινηθεί πλέον ο δήμος.

Η δημοτική αρχή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου μπλοκαρίστηκε η απόφαση για τη διοικητική αποβολή του ιδιοκτήτη του πάρκινγκ (δείτε εδώ).

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με δήλωσή του είχε κάνει λόγο για προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, μπροστά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Μπουτάρης, «εμποδίστηκε η άμεση απελευθέρωση του συγκεκριμένου χώρου, η οποία είναι αναγκαία, ώστε, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να μεταμορφωθεί το σύνολο της πλατείας σε χώρο μνήμης, πρασίνου και αναψυχής, όπως έχει ήδη αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο».