Skip to main content

Βγαίνει μπροστά η νέα γενιά των οινοποιών της Βόρειας Ελλάδος

Φρέσκα πρόσωπα έρχονται στο προσκήνιο και στέλνουν μηνύματα για τη δυναμική του βορειοελλαδικού αμπελώνα και τις ξεχωριστές ποικιλίες του

Τη νέα γενιά οινοποιών επιστρατεύει η Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, για να στείλει τα μηνύματά της γύρω από τη δυναμική και τις ιδιαιτερότητες του βορειοελλαδικού αμπελώνα, τις ξεχωριστές ποικιλίες του, το επώνυμο, ποιοτικό κρασί, την ασφαλή και υπεύθυνη κατανάλωσή του, αλλά και τον οινοτουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό εδώ και λίγο καιρό έχει δρομολογήσει την παραγωγή βίντεο με τη συμμετοχή των νεαρών παιδιών οινοποιών-μελών της από τη Βόρεια Ελλάδα που μιλούν για το κρασί και τα μυστικά του, εισφέροντας τη φρέσκια ματιά τους, απευθυνόμενα μάλιστα και σε ένα άλλο καταναλωτικό κοινό, αυτό των συνομηλίκων τους.

Η εικόνα τους γύρω από ένα τραπέζι, στρωμένο στην καρδιά ενός κατάφυτου αμπελώνα, να υψώνουν τα ποτήρια τους, παραπέμποντας σε μια όμορφη γιορτή, είναι μεταξύ των χαρακτηριστικών του βίντεο, που αναδεικνύει τη διάθεση συνεργασίας των μελλοντικών οινοποιών του Βορρά, αλλά και τη βούληση για εξέλιξη και νέα, ακόμα μεγαλύτερα βήματα.

Σπουδές, μεράκι και ευγένεια

Η ιδέα της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος να φέρει στο προσκήνιο τη νέα γενιά των οινοποιητικών οικογενειών της περιοχής δεν είναι τυχαία. Άλλωστε, σε όλο και περισσότερες οινοποιητικές επιχειρήσεις αναλαμβάνουν τα ηνία τα παιδιά ή τα εγγόνια των ιδρυτών, που πέρα από το μεράκι τους για το κρασί, καθώς μεγάλωσαν μέσα στα αμπέλια, έχουν στη φαρέτρα τους και μια σειρά εντυπωσιακών προσόντων. Με σπουδές στην οινολογία ή σε άλλους κλάδους σχετικούς με τον οίνο, αλλά πάνω από όλα με ευγένεια, ήθος και πολλή όρεξη να ανοίξουν νέους δρόμους στο κρασί, τα νέα παιδιά αποκτούν φωνή και έχουν λόγο για το μέλλον, όπως λέει στη Voria η διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, Αλεξάνδρα Ανθίδου.

«Είμαστε υπερήφανοι που η νέα γενιά των οινοποιείων-μελών μας ατενίζει το αύριο με αισιοδοξία, συλλογικότητα και αμέριστη αγάπη για το επώνυμο, ελληνικό κρασί. Με γνώσεις, κουλτούρα και κυρίως χαμόγελο παίρνουν σταδιακά στα χέρια τους το μέλλον. Σίγουρα η στιγμή παραλαβής της σκυτάλης, με το βάρος της εμπειρίας, της ιστορίας και της δημιουργικότητας των οικογενειών τους θα είναι σημαντική, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για το ελληνικό κρασί» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Μεταξύ των εκπροσώπων της νέας γενιάς που παίρνουν μέρος στο βίντεο είναι η Κατερίνα Βογιατζή από το Κτήμα Βογιατζή, η Θεολογία Πολύζου από την οινοποιία DioFili, η Βασιλική Γεροβασιλείου από το Κτήμα Γεροβασιλείου, ο Θωμάς Καμκούτης από τον Αμπελώνα Καμκούτη και ο Κωνσταντίνος Αργυράκης από την οινοποιία Argyrakis Wines. Στο βίντεο επίσης μιλούν για το κρασί, το μέτρο που πρέπει να το συνοδεύει, αλλά και τον οινοτουρισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, Στέλλιος Μπουτάρης και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Γιάννης Βογιατζής.