Skip to main content

Η νέα σύνθεση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

Ποιοι εκλέχθηκαν στο 15μελές όργανο της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, που είναι το ανώτατο συλλογικό για τη Θεσσαλονίκη.

Τα 15 νέα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης εξέλεξαν σήμερα οι 41 από τους 42 περιφερειακούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης.

Εννέα τακτικά και εννέα αναπληρωματικά μέλη εκλέγει η «Αλληλεγγύη», η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα, που έχει και την πλειοψηφία, από δύο μέλη εξέλεξε η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη και από ένα τακτικό κι ένα αναπληρωματικό μέλος εξέλεξαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Πράξεις», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ελληνική Αυγή» και «Οικολογία – Πράσινη Λύση».

Διάδοχος του Μιχάλη Τζόλλα στην προεδρία της Μητροπολιτικής Επιτροπής αναμένεται να είναι ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κώστας Πάλλας, σε διαδικασία που θα γίνει μόλις συγκροτηθεί σε σώμα το όργανο και γίνει η πρώτη συνεδρίασή του.

Τα νέα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης είναι:

«Αλληλεγγύη»: Θεόδωρος Αγγελίδης, Χριστίνα – Όλγα Γούλα, Σωκράτης Δωρής, Γιώργος Κεφαλάς, Σάκης Κίκης, Θοδωρής Μητράκας, Κώστας Πάλλας, Νίκος Τζόλλας και Άγγελος Χαριστέας. Αναπληρωματικοί είναι οι: Στάθης Αβραμίδης, Δημήτρης Ασλανίδης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Αλέξανδρος Θάνος, Παντελής Καζαντζίδης, Ντίνος Κούης, Χρήστος Μήττας, Γερακίνα Μπισμπινά και Λίνα Φλιππιάδου.

«Κοιτάμε Μπροστά»: Ανατολή Αγαθαγγελίδου και Γιώργος Ζέρβας. Αναπληρωματικοί είναι οι: Χρήστος Γιαννούλης και Δήμητρα Θωμά.

«Πράξεις»: Χρήστος Παπαστεργίου. Αναπληρωματικό μέλος ο Γιώργος Τρελλόπουλος.

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Θεόδωρος Ιγνατιάδης. Αναπληρωματικό μέλος ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

«Ελληνική Αυγή»: Άγγελος Αγγελίδης. Αναπληρωματικό μέλος ο Νίκος Χρυσομάλλης.

«Οικολογία – Πράσινη Λύση»: Φίλιππος Γκανούλης. Αναπληρωματικό μέλος η Ελισάβετ Αβραμίδου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Γαβριήλ Αβραμίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Θανάσης Αγαπητός απείχαν, καθώς τόνισαν ότι με το νόμο οι εκλογές των μελών αποτελούν στην ουσία «επικύρωση διορισμών» και πως δεν έχει νόημα η συμμετοχή τους, αφού δεν τους δίνεται η δυνατότητα εκπροσώπησης.