Skip to main content

Η ολιγαρκής αφθονία, η κατοικία του Μοράλες και το γεύμα στο Μαξίμου

Η ΝΔ διατυπώνει αιχμές για τη χρήση του μεγάρου Μαξίμου για κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στο γεύμα σε υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Ο πρωθυπουργός μας είναι οπαδός της "ολιγαρκούς αφθονίας". Είναι, με άλλα λόγια, αυτό που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα: "Αφθονία ολιγάρκειας". Την υποστηρίζει ένας περιθωριακός οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς και έχει ως πρότυπο τη Βολιβία και τον "λιτό βίο" του πρωθυπουργού της Εβο Μοράλες.

Είναι τόσο λιτός ο βίος του Αριστερού ηγέτη, ώστε κράτησε για τον εαυτό του μόνον δύο ορόφους σε έναν ουρανοξύστη, αξίας 35 εκατ. δολαρίων. Αυτά σε μια χώρα, όπου άνω το 60% των κατοίκων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας. Στα Αριστερά καθεστώτα, είναι κανόνας: Η ιντελιγκέντσια ζει πλουσιοπάροχα και ο λαός-πλέμπα δυστυχεί. Εξαίρεση δεν υπάρχει.

Για όσους δεν θυμούνται, πριν από τρία χρόνια ο Έβο Μοράλες, έγινε δεκτός στο Βατικανό από τον Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο συμβούλευσε να καταναλώνει φύλλα κόκας, του φυτού απ' όπου προέρχεται η κοκαΐνη, το οποίο οι Ινδιάνοι των Άνδεων συνηθίζουν να μασάνε.

«Εγώ τα καταναλώνω και νιώθω πολύ καλά. Σας συστήνω να τα πάρετε, αυτό θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε στον ρυθμό ζωής σας», είπε ο Μοράλες στον Πάπα. Ο Πρόεδρος της Βολιβίας εδώ και καιρό είναι επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης των "cocaleros", των καλλιεργητών των φύλλων κόκας.

Ο Ερντογάν συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα, στον ίδιο προκλητικό τόνο. Αυτή τη φορά βρέθηκε στη Σμύρνη, και κραύγασε: «Σμύρνη! Εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους»!

Ο Ερντογάν μίλησε και σε συγκέντρωση στο Γκαζιοσμάνπασά της Κωνσταντινούπολης, στέλνοντας πρόσκληση: «Δεν θέλουμε πάλι έναν πόλεμο χριστιανών-μουσουλμάνων, αλλά εάν έχετε τόσο μεράκι, θα γίνουν τα δέοντα, αυτό το λέμε ανοιχτά».

Και εξακολουθούν οι ευθυνόφοβοι και έμφοβοι πολιτικοί της Ελλάδας, να εμπαίζουν τον λαό, υποστηρίζοντας ότι θα επιλύσουν το πρόβλημα με την Τουρκία με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Τουλάχιστον ο Ν. Κοτζιάς είναι ειλικρινής. Αφήνει να καταλάβουμε ότι προτιμά μια συμφωνία τύπου Πρεσπών, και μας μέμφεται επειδή είμαστε "μοναχοφάηδες". Να δώσουμε το κάτι τις -το μισό Αιγαίο και το Καστελόριζο- στους Τούρκους;

Η ΝΔ διατυπώνει αιχμές για τη χρήση του μεγάρου Μαξίμου για κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στο γεύμα που παρέθεσε εκεί ο πρωθυπουργός στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του.  

Ποιο το περίεργο; Η Αριστερά θεωρεί πάντα ότι το κράτος είναι δικό της. Το είχε πει και ο Τσίπρας: «Ήρθαμε και δεν θα φύγουμε». Από το Μαξίμου θα φύγουν. Από το κράτος ποτέ, όσο οι νερουλοί αστοί θα της κάνουν τα χατίρια νομίζοντας πως θα την καλμάρουν.

Ανάμεσα στα δεκάδες θερινά σχολεία των πανεπιστημίων της Βρετανίας για τις κλασικές σπουδές στην αρχαιοελληνική γραμματεία, ένα και μοναδικό αφορά αποκλειστικά τον Όμηρο. Και καταφέρνει, στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, να προσελκύει μαθητές μέχρι και 86 ετών, από όλο τον κόσμο, που επανέρχονται κάθε χρόνο για να συνεχίσουν τη μελέτη στον αρχαίο ποιητή.

«Θέλουμε να τους μεταδώσουμε την αγάπη για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και για τον Όμηρο, να τους δείξουμε πως το έργο του σχετίζεται με την σύγχρονη καθημερινή ζωή» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου.

Τ’ ακούς κύριε Γαβρόγλου;