Skip to main content

Η ολική επαναφορά Ορφανού και τα τραπεζώματα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στη δυτική Θεσσαλονίκη

Παρασκήνια και παραπολιτικά από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και τη χθεσινή περιοδεία Ανδρουλάκη στον Εύοσμο.

-Του προσυνεδρίου της ΝΔ προηγήθηκε το πρώτο τραπέζι του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη, με τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Γιάννη Μπρατάκο και τον γραμματέα οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, στα Λαδάδικα, το βράδυ της Παρασκευής. Ενδιαφέρον είχε η σύνθεση του τραπεζιού, καθώς εκτός των επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή του προέδρου της Διοικούσας, Τάσου Σπηλιόπουλου και των προέδρων των ΔΕΕΠ Α και Β θεσσαλονικης, Θεόδωρου Μητράκα και Θωμά Βράνου, συνδαιτημόνες ήταν οι βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης, αλλά και η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη.

-Τραπέζι οργάνωσε στον πεζόδρομο του Ευόσμου ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, με προσκεκλημένους τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Μετά τη λήξη του προσυνεδρίου, το μεσημέρι του Σαββάτου. Εκτός των δημάρχων παρόντες και ο Μιχάλης Γεράνης και η Έλενα Φύκα.

-Η ίδια περιοχή του Ευόσμου ειχε βαφεί λίγες ώρες πριν στα πράσινα, καθώς περιόδευε όλο το ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ βρήκαν την ευκαιρία για τραπεζώματα. Στο αυτοδιοικητικό τραπέζι επίσης στον πεζόδρομο του Ευόσμου, Χρηστος Παπαστεργίου, Κώστας Σωτηράκης, Χρόνης Μακρίδης και Δημήτρης Κατσαντώνης, δήλωναν ευχαριστημένοι απο την επίσκεψη Ανδρουλάκη.

-Συγκέντρωσε πολλά βλέμματα και έκανε πολλές χειραψίες ο πρώην βουλευτής, Γιώργος Ορφανός, που έπειτα απο πολύ καιρό ανέκαμψε στα κομματικά της ΝΔ. Το... αντάρτικο για τον δήμο Θεσσαλονίκης αποτελεί παρελθόν για τον ίδιο και με την εμφάνιση του στο Βελλίδειο επιβεβαίωσε τις φήμες που τον θέλουν να επαναπροσεγγίζει το περιβάλλον Μητσοτάκη, με στόχο μάλλον τις βουλευτικές εκλογες και την Α Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ορφανός ήθελε να δει για λίγο τον πρωθυπουργό και τα κατάφερε όταν ετοιμάςτηκε το πάνελ των υποδομών. Τι είπαν δεν ακουσαμε, αλλά φανταζομαστε. Παρών και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δίνει πάντα το παρών στις κεντρικές γαλάζιες εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης.

-Αν κάποιος κέρδισε τη... μάχη της ατάκας στο προσυνέδριο της ΝΔ ήταν ο γενικός διευθυντης του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος. «Η μεγάλη επιτυχία ειναι ότι στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης η ΝΔ εχει περισσότερο κόσμο από όσο θα μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό του συνέδριο», είπε.



-Με μια ώρα καθυστέρηση ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο, έπεσε πάνω στο χαιρετισμό του Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος σταμάτησε την τοποθέτηση του, όπως ήταν αναμενόμενο. Ο δε πρωθυπουργός προτού πάρει τη θέση του στο κεντρικο πάνελ χαιρέτισε τον κ. Κούβελα που περίμενε υπομονετικά στο βήμα, λέγοντας του «τυχερέ...».

-Για λίγο βγήκε απο την αίθουσα του Βελλίδειου ο πρωθυπουργός και ανέβηκε όροφο, μαζί με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, οπου ειχαν τετ α τετ συνάντηση. Τα στόματα για το τι ειπώθηκε δεν άνοιξαν...

-Τι εισπράττουν απο τη Θεσσαλονίκη οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού; Ηρεμία. Κι αυτο ειναι απο τα πιο θετικά που εκλαμβάνουν για την πορεία των πραγμάτων, λένε. Εχει την αξία του αυτο αν κάποιος αναλογιστεί το παρελθόν... Αυτοπεποίθηση, σιγουριά, έργο απο την κυβέρνηση ειναι αυτα που κατα τη γνώμη τους εμπνέουν την ηρεμία των πολιτών.