Skip to main content

Η ομιλία Στουρνάρα στη Θεσσαλονίκη και το καμπανάκι για τη Β. Ελλάδα

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα βρεθεί την Παρασκευή, 15 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη επίσημη εκδήλωση του ΣΒΕ ως κοινωνικού εταίρου

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα, θα μιλήσει σε δείπνο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, πιθανότατα στο ξενοδοχείο Hyatt. Πρόκειται επί της ουσίας για την πρώτη επίσημη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη του πρώην ΣΒΒΕ ως κοινωνικού εταίρου, η οποία –μάλιστα- πραγματοποιείται σε μια καθοριστική συγκυρία τόσο για την επιχειρηματικότητα, όσο και για τις τράπεζες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κ. Στουρνάρας στην ομιλία του θα θίξει τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά θα εστιάσει κυρίως στο βορειοελλαδικό τόξο. Αναμένεται, μάλιστα, να υπογραμμίσει τη σημασία της Βορείου Ελλάδος με επίκεντρο της Θεσσαλονίκη στην παρούσα συγκυρία, αλλά και στις προοπτικές που δημιουργούνται. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που αναμένεται υπό προϋποθέσεις να επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή πορεία όλων των προς βορράν γειτόνων της χώρας τοποθετούν τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο στην πρώτη γραμμή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που έχει ως προαπαιτούμενο την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση του ΣΒΕ με ομιλητή τον Γ. Στουρνάρα πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία οι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη εμφανίζονται προβληματισμένοι από τις εξελίξεις. Όπως επισημαίνουν στις μεταξύ τους συζητήσεις υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα στις κινήσεις που οφείλεται τόσο στην έλλειψη εμπιστοσύνης για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, όσο και στο φόβο που προκαλείται από τη συγκεκριμένη έλλειψη.

«Ακόμη και όσοι έχουν επενδυτικά σχέδια και τα κεφάλαια για να προχωρήσουν εμφανώς διστάζουν και τηρούν στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο» επισημαίνει προς τη voria.gr εμβληματικός βιομήχανος της Βορείου Ελλάδος. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι ήδη εντός του ΣΒΕ γίνονται συζητήσεις και ο Σύνδεσμος αναμένεται σταδιακά να «κτυπήσει καμπάνες» προς κάθε κατεύθυνση για την κατάσταση στασιμότητας που διαμορφώνεται.