Skip to main content

Η Ομοσπονδία Γονέων καταδικάζει τη διαγραφή μέλους στον Σύλλογο Συκεών

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για στοιχείο σκοταδισμού και καλεί σε συνελεύσεις των συλλόγων για ενημέρωση των γονέων για το περιστατικό.

Απαράδεκτη, παράνομη και στοιχείο σκοταδισμού χαρακτηρίζει την απόφαση διαγραφής μέλους του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καταγγέλλει πως το εν λόγω μέλος διεγράφη λόγω των δράσεων στις οποίες συμμετείχε και για τις οποίες κατηγορείται για «αντικαταστατική συμπεριφορά». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι δράσεις αυτές αφορούν ανάδειξη των προβλημάτων στο σχολείο, διεκδίκηση για την  επίλυση ζητημάτων που απασχολούν μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικούς συλλογή  τροφίμων  για  ανέργους, δράσεις για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς και απολυμένους της coca cola, συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών στην καμπάνια αλληλεγγύης «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης», που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας  Συνδικαλιστικής  Ομοσπονδίας  κ.α.

«Είναι φανερό ότι με τέτοιες  κινήσεις προσπαθούν να χτυπήσουν τις δράσεις που ανέπτυξε ο σύλλογος όλο το προηγούμενο διάστημα, δράσεις που βρήκαν απήχηση στο σύνολο του γονεϊκού κινήματος και που αγκαλιαστήκαν από τους γονείς και άλλων σχολείων της περιοχής αλλά και από τον κόσμο στην συνοικία» αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει:

«Είναι επικίνδυνο και ταυτόχρονα μας πάει πολλά χρόνια πίσω η αντίληψη που φαίνεται να υπάρχει ότι ο σύλλογος είναι "τσιφλίκι μας". Ενημερωτικά και μόνο  : "Για να γίνει διαγραφή μέλους σε οποιονδήποτε σωματείο ή σύλλογο απαιτείται απόφαση Γενικής Συνέλευσης"».

«Η Ομοσπονδία καταδικάζει την συγκεκριμένη προσπάθεια που γίνεται από 5 μέλη του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών. Δεν αναγνωρίζει καμία διαγραφή της συναδέλφου και καλεί τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου να  μην αναγνωρίσουν καμία διαδικασία που δεν θα αποφασιστεί μέσα από  την διαδικασία της γενικής συνέλευσης» επισημαίνει η ανακοίνωση και καλεί παράλληλα τους υπόλοιπους συλλόγους γονέων του Δήμου, στον βαθμό που δεν υπάρχει Ένωση Γονέων, να συνδράμουν στη προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την «ενημέρωση και των άλλων συλλόγων και να καταδικάσουν την  προσπάθεια που έγινε να ενοχοποιηθούν οι δράσεις του συλλόγου του 6ου που έγιναν στο  παρελθόν».

Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου και το ΔΣ να καλέσουν άμεσα σε γενική συνέλευση ώστε όλοι οι γονείς να ενημερωθούν «για τις παράνομες διαδικασίες».