Skip to main content

Η ονοματολογία για τις ΝΟΔΕ φέρνει υποψήφιο και τον Δρόσο Τσαβλή

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης φημολογείται ότι θα είναι εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΟΔΕ Α' Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής είναι το νέο όνομα, το οποίο προστίθεται στους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν την προεδρία της ΝΟΔΕ Α' Θεσσαλονίκης.

Το νέο όργανο, το οποίο θα δημιουργηθεί από τη συνένωση των τριών σημερινών ΝΟΔΕ Ανατολικού, Δυτικού και Κεντρικού Τομέα, αποτελεί μια εξαιρετικά ισχυρή κομματική θέση, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αρκετών στελεχών μέχρι σήμερα.

Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα του νυν προέδρου της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα, Θόδωρου Μητράκα, του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Γάκη και του καρδιολόγου στην Αρωγή, πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Νίκου Λιακόπουλου. Σε αυτά προστίθεται, σε επίπεδο φημολογίας πάντως, και το όνομα του κ. Τσαβλή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Τσαβλής ήταν υποψήφιος πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εκλογές, απέναντι στον κ. Μητράκα.

Σε ό,τι αφορά στα κωλύματα που ενδεχομένως υπάρχουν εξαιτίας της τροποποίησης του καταστατικού, πληροφορίες λένε ότι αποτελούν ζήτημα ερμηνείας. Δηλαδή, με μια απλή ανάγνωση πιθανώς λόγω της θέσης τους, οι κ.κ. Μητράκας και Τσαβλής (πρόεδροι σε Μητροπολιτική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο αντίστοιχα) να έχουν κώλυμα. Ωστόσο, οι αρμοδιότητές τους δεν είναι εκτελεστικές (δεν είναι για παράδειγμα αντιπεριφερειάρχες ή αντιδήμαρχοι), οπότε πιθανώς να μην υπάρχει κώλυμα.

Προς το παρόν, αναμένεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ της 22ας Φεβρουαρίου, όπου θα υιοθετηθούν βάσει του προσχεδίου, που ήδη δημοσιοποίησε η Voria.gr, οι αλλαγές στον κανονισμό οργάνωσης του κόμματος, με τις διαφοροποιήσεις στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Οι εκλογές για τα προεδρεία των ΝΟΔΕ αναμένεται να γίνουν τον επόμενο Μάιο. Και μετά τις 22 Φεβρουαρίου, με το τοπίο ακόμη πιο ξεκάθαρο πλέον θα αρχίσουν σταδιακά να οριστικοποιούνται οι υποψηφιότητες και για τις ΝΟΔΕ, ενώ είναι πολύ πιθανό να έχουμε και περισσότερους ενδιαφερόμενους.