Skip to main content

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν το 10% του Λουγκάνσκ, λένε οι τοπικές αρχές

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να ελέγχει περίπου το ένα δέκατο της περιφέρειας Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής των τοπικών αρχών.

Παρά τις σφοδρές επιθέσεις της Ρωσίας, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να ελέγχει περίπου το ένα δέκατο της περιφέρειας Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής των τοπικών αρχών.

Ο περιφερειάρχης Σερχίι Χαϊντάι είπε χθες Κυριακή ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν μπορέσει να καταλάβουν τα περίχωρα των πόλεων Ρουμπίζνε, Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Μόσχα υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν προελάσει στα διοικητικά όρια της Λουγκάνσκ, με τη βοήθεια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ο κ. Γκαϊντάι απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό κάνοντας λόγο για αποκυήματα «φαντασίας».

Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, επίσης στην ανατολική Ουκρανία, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις χθες, ανέφεραν οι αρχές.

Αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, οι εχθροπραξίες επικεντρώνονται στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές διεκδικούν όλα τα εδάφη των αυτοανακηρυγμένων λαϊκών δημοκρατιών του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ, που αναγνωρίστηκαν από τη Μόσχα ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες λίγα 24ωρα πριν από την εισβολή.