Skip to main content

Η Περιφέρεια εξοπλίζει με σύγχρονα μηχανήματα το νοσοκομείο Κατερίνης

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται 16 είδη και συνολικά 34 μηχανήματα, που καλύπτουν τις ανάγκες σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου.

Με σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προμηθεύει με εξελιγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Πιερίας, δηλαδή σε έναν πληθυσμό περίπου 150.000 πολιτών. Το νοσοκομείο της Κατερίνης είναι από τις πλέον κρίσιμες υγειονομικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των μονάδων υγεία της περιοχής, προχωρά στη σημαντική ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος, διευκολύνοντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να είναι πιο αποτελεσματικό στο έργο του, αλλά και βελτιώνοντας αποφασιστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται 16 είδη και συνολικά 34 μηχανήματα, που καλύπτουν τις ανάγκες σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου.

Από τον εξοπλισμό, τρία είδη προορίζονται για τους χώρους των Χειρουργείων, έξι είδη για το Ακτινολογικό, τρία είδη για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένα για τη Στεφανιαία Μονάδα (Καρδιολογική Κλινική), ένα για τη Γυναικολογική Κλινική, ένα για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ένα για το Τμήμα Ενδοσκοπήσεων (Ουρολογικό).

Τα σύγχρονα αυτά μηχανήματα θα υποστηρίξουν σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους όπως αρμόζει σε ένα τριτοβάθμιο και εκπαιδευτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως αυτό της Κατερίνης.

Αναλυτικά τα μηχανήματα με τα οποία η Περιφέρεια εξοπλίζει το νοσοκομείο είναι:

-Δύο ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα.
-Δύο ακτινολογικοί υπερηχοτομογράφοι με δυνατοτητα ελαστογραφιας (shear wave).
-Ένας ψηφιακός αξονικός τομογράφος 64 τομών με σταθμό εργασίας.
-Ένας υπερηχοτομογράφος καρδιολογικός με δυνατότητα stress echo.
-Ένας υπερηχοτομογράφος γυναικολογικός.
-Ένας φορητός υπερηχοτομογράφος συνοδευόμενος από ειδικό λογισμικό κατάλληλο για ανίχνευση μαλακών μορίων και ροής αγγείων και ανίχνευση νεύρων για νευροδιέγερση – μπλοκάρισμα.
-Δύο εκτυπωτές και δύο ρομποτάκια εγγραφής ακτινολογικής εικόνας.
-Ένα χειρουργικό τραπέζι υπέρβαρων πλήρες για όλες τις ειδικότητες (κυρίως για ορθοπεδική χρήση) με όλα τα παρελκόμενα.
-Δύο σκυαλιτικές λυχνίες –δορυφόροι /LED.
-Εννιά αναπνευστήρες ΜΕΘ.
-Οχτώ ειδικές κλίνες ΜΕΘ για υπέρβαρους.
-Ένας φορητός καρδιολογικός υπερηχοτομογράφος.
-Ένα σύστημα λιθοτριψίας με τεχνολογία laser.
-Ένα σύστημα χειρουργείων.
-Ένα οστεοπυκνόμετρο (DEXA) διπλής φωτονιακής δέσμης.