Skip to main content

Οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Πραγματοποιούνται στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές στις συγκεκριμένες περιοχές ώστε να ανέβουν τα ποσοστά εμβολιασμένων.

Προβληματισμός επικρατεί στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το γεγονός ότι αρκετές περιφερειακές ενότητες, κυρίως της επαρχίας παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, την ώρα που το τέταρτο κύμα κορωνοϊού, ενισχυμένο από τη μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει στη χώρα μας.

Πάνω από 300 παραμένουν τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - 75 στην Ημαθία

Όπως τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι δέκα περιφερειακές ενότητες με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι οι εξής:

Αρκαδία

Ξάνθη

Πέλλα

Σέρρες

Ηλεία

Φωκίδα

Δράμα

Δυτική Αττική

Πιερία

Κιλκίς

Ευρυτανία

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, πραγματοποιούνται στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές στις συγκεκριμένες περιοχές ώστε να ανέβουν τα ποσοστά εμβολιασμένων.

Το 57,7% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του

Περισσότεροι από 6,6 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 57,7% του γενικού πληθυσμού και στο 67,2% του ενήλικου πληθυσμού, ανακοίνωσε ο ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Με μία τουλάχιστον δόση εμβολίου έχουν εμβολιαστεί 6,4 εκατ. πολίτες δηλαδή το 61,1% του γενικού πληθυσμού και 70,5% του ενήλικου πληθυσμού. Σε περισσότερα από 650 σημεία σε όλη τη χώρα λειτουργούν περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα να διενεργούν ημερησίως 75.000 εμβολιασμούς.

Καθημερινά αναπτύσσονται 301 κινητές ομάδες για κατ οίκον εμβολιασμούς, 41 κινητές μονάδες που εμβολιάζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και ενώ κινητές μονάδες εμβολιάζουν σε δομές μεταναστών, αστέγων και Ρομά. Παράλληλα ετοιμάζονται δράσεις εμβολιασμού σε ΑΕΙ, σε μεγάλους οργανισμούς και εξελίσσεται ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνεργασία με Εκκλησία.