Skip to main content

«Πόλη Ανάποδα»: Καταγγελία για τραμπουκισμό δημοσιογράφου από αστυνομικούς

Είναι θλιβερό και εξοργιστικό να στοχοποιούνται, ακόμα και να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι, τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη

Καταγγελία για επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου από αστυνομικούς κατά τη χθεσινή πορεία αναρχικών στη Θεσσαλονίκη κάνει η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα», δηλώνοντας ότι «είναι θλιβερό και εξοργιστικό να στοχοποιούνται, ακόμα και να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι, απλά και μόνο επειδή κάνουν το καθήκον τους».

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία της παράταξης αναφέρεται ότι εχθές το πρωί στη Θεσσαλονίκη «στήθηκε ένα σκηνικό τρόμου και βίας, με εκατοντάδες αστυνομικούς να αποκλείουν όλο το κέντρο και να ελέγχουν αναίτια δεκάδες περαστικούς».

Η παράταξη αναφέρει ότι ο Χρήστος Αβραμίδης, δημοσιογράφος και μέλος της Πόλης Ανάποδα, κάνοντας τη δουλειά του, κατέγραφε με την κάμερα του τους ελέγχους που διεξήγαγε η ΕΛΑΣ και «το αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί να του επιτεθούν φραστικά κατονομάζοντάς τον με το ονοματεπώνυμό του, να τον βρίσουν χυδαία, να τον χτυπήσουν και να προχωρήσουν σε παράνομη κράτησή του, ευτυχώς για λίγο, αφού μετά την παρέμβαση των παρευρισκόμενων πολιτών αναγκάστηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο».

«Είναι θλιβερό και εξοργιστικό να στοχοποιούνται, ακόμα και να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι, απλά και μόνο επειδή κάνουν το καθήκον τους. Και καθήκον των δημοσιογράφων είναι να καταγράφουν τα γεγονότα, να ελέγχουν την εξουσία, να ενημερώνουν την κοινωνία, να λένε την αλήθεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

«Όσο για τη διοίκηση του δήμου, δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να ζητήσουμε να πάρει θέση για αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Είναι σίγουρο ότι δεν θα ενδιαφερθεί για τη σημερινή επίθεση στον Χρήστο Αβραμίδη, όπως δεν ενδιαφέρθηκε νωρίτερα για τη δίωξη της Σταυρούλας Πουλημένη. Όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να πει τίποτα που θα δυσαρεστήσει τους κομματικούς της προϊστάμενους στην Αθήνα, αλλά γιατί έχει αποδείξει πια ότι και αυτή μοιράζεται μαζί τους την ίδια απέχθεια για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα, την ίδια έφεση προς τον έλεγχο και την καταστολή», επισημαίνεται.

Ως δημοτικό σχήμα, η «Πόλη Ανάποδα» τονίζει ότι στέκεται στο πλευρό του Χρήστου Αβραμίδη, στο πλευρό όλων των διωκόμενων δημοσιογράφων –που δυστυχώς όλο και πληθαίνουν, όπως αναφέρει. «Απαιτούμε την τιμωρία των αστυνομικών που παρανομούν, βιαιοπραγούν και αυθαιρετούν, κάτω από την κάλυψη της φυσικής και πολιτικής τους ηγεσίας. Καταγγέλλουμε τον ολισθηρό δρόμο της βίας και της καταστολής που έχει διαλέξει η κυβέρνηση», σημειώνεται στην καταγγελία.