Skip to main content

Οι Πόντιοι στο Αμβούργο καταθέτουν τα στοιχεία για τον Κεμάλ στον δήμο

Κινητοποίηση εν όψει της απόφασης για την ονοματοδοσία κεντρικής πλατείας του Αμβούργου υπέρ του Μουσταφά Κεμάλ, που θα ληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Σήμερα στις 16.30' ώρα Ελλάδας (15.30' τοπική) στο δημαρχείο του Αμβούργου, Έλληνες και Τούρκοι, θα καταθέσουν στοιχεία για τη γενοκτονική δράση του Μουσταφά Κεμάλ, εν όψει της τελικής ψηφοφορίας στο δήμο για την ονοματοδοσία κεντρικής πλατείας της πόλης στην οποία αντιδρά το ποντιακό στοιχείο της Γερμανίας.

Ο Δήμος Αμβούργου θεωρείται ότι απηχεί και τις θέσεις του ομώνυμου κρατιδίου και η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Εκ μέρους των Ελλήνων Ποντίων θα μιλήσει η γιατρός και πρόεδρος των Κρητών Ευρώπης, Έφη Σαβιολάκη, που είναι και εξέχον στέλεχος του SPD. Θα την επικουρεί και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Αμβούργου, Χρήστος Πεχλιβανίδης, αλλά και ο υπεύθυνος ενσωμάτωσης του Δήμου, που είναι Τούρκος, Abut Can.

Ο φάκελος που θα κατατεθεί περιέχει πλήθος στοιχείων από τα έργα των Φωτιάδη και Χαραλαμπίδη, καθώς και εισηγήσεις των Επιτροπών Γενοκτονίας Βάδης – Βυτεμβέργης και Βεστφαλίας.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη μη ονοματοδοσία δημοσίου χώρου υπέρ του Κεμάλ», αναφέρουν οι ποντιακοί σύλλογοι της Γερμανίας. Την κίνηση μάλιστα στηρίζουν δεκάδες οργανώσεις Ποντίων από όλο τον κόσμο, αλλά και άλλων εθνικοτοπικών εκφάνσεων και λαών της Ανατολίας, όπως αναφέρουν στελέχη του Συλλόγου.

Αναλυτικά στοιχεία για το θέμα που έχει ανακύψει δημοσίευσε προ ημερών η Voria.gr.