Skip to main content

Η Power Factors από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ εξαγοράζει την εταιρεία Inaccess

Τι θα προσφέρει η νέα εταιρεία που προκύπτει μετά την εξαγορά και τη συγχώνευση της Inaccess με την Power Factors από το Σαν Φρανσίσκο

Την πλήρη αποεπένδυσή του από την ελληνική εταιρεία Inaccess στο πλαίσιο της εξ ολοκλήρου εξαγοράς της από την αμερικανική εταιρεία Power Factors με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε το Piraeus Τaneo Capital Fund (PTCF), το venture capital fund με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Piraeus Τaneo Capital Fund, η νέα εταιρεία που προκύπτει μετά την εξαγορά και τη συγχώνευση της Inaccess με την Power Factors, η οποία έχει εξαγοράσει από τον Ιούλιο του 2021 η Vista Equity Partners, θα προσφέρει ολοκληρωμένο λογισμικό παρακολούθησης, βελτιστοποίησης, ελέγχου λειτουργίας και διαχείρισης αγοροπωλησιών ενέργειας σε ιδιοκτήτες Ανανεώσιμων Σταθμών Παραγωγής και Διαχείρισης Ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά πάρκα, μπαταρίες μεγάλης κλίμακας, Υβριδικούς σταθμούς αλλά και «Εικονικούς Σταθμούς Παραγωγής Ενέργειας» (VPPs) εξυπηρετώντας πελάτες που αντιπροσωπεύουν ισχύ που ξεπερνά τα 200GW παγκοσμίως.

Η εταιρεία θα διατηρήσει τη βάση ανάπτυξης και λειτουργίας της πλατφόρμας της στην Ελλάδα και θα συνεχίσει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «να αναπτύσσεται και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και νέες, υψηλής τεχνογνωσίας, θέσεις εργασίας».

Το PTCF εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της  Inaccess το 2013  με στόχο τη διεθνή της ανάπτυξη.  Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «η εταιρεία κατάφερε να επεκταθεί δυναμικά σε 60 χώρες. Στο διάστημα αυτό πέτυχε να καταστεί προνομιακός συνεργάτης των πιο σημαντικών διεθνών εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, με συνολική ισχύ υπό διαχείριση που ξεπερνά τα 35GW». Το PTCF, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «διέγνωσε από την αρχή τις δυνατότητες της Inaccess. Ως μοναδικός θεσμικός επενδυτής της εταιρίας την στήριξε ουσιαστικά, μέχρι την πρόσφατη εξαγορά που απέδειξε την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και τις δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών που τη στήριξαν».

«Το PTCF είναι αμοιβαίο κεφάλαιο επενδυτικών συμμετοχών (ΑΚΕΣ) που επένδυσε μετοχικά σε Ελληνικές καινοτόμες εξωστρεφείς εταιρείες νέα οικονομίας από το 2008-2013 και σήμερα βρίσκεται σε φάση από-επένδυσης.  Τα κεφάλαιά του προέρχονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ) και την Τράπεζα Πειραιώς.  Μεταξύ άλλων,  συμμετείχε στις εταιρίες, Kertus, Unismack, ESSDocs, VoiceWeb, Advent Technologies και ΑSA Recycling με επιτυχία. To PTCF συμμετέχει μετοχικά στις εταιρίες του χαρτοφυλακίου του και αναλαμβάνει θέσεις στο ΔΣ  τους υποστηρίζοντας έμπρακτα τα σχέδια ανάπτυξής τους», καταλήγει η ανακοίνωση.