Skip to main content

Η πρόεδρος & CEO του ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη, στο Private Sector Forum του ΟΗΕ

Στην ατζέντα της συναντήσεων τέθηκε το θέμα της πρόσβασης των παιδιών στην Ελλάδα που βιώνουν συνθήκες ανισότητας και φτωχοποίησης.

Η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ΓΓ του ΔΣ του ΣΕΒ και πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas, Ιουλία Τσέτη, συναντήθηκε με την Chief UNICEF’s Corporate Partnerships division Verity Nicholas, στο πλαίσιο του Private Sector Forum του ΟΗΕ, με αφορμή την 77η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Στην ατζέντα της συνάντησης, στις 19 Σεπτεμβρίου 2022, ετέθη το θέμα της πρόσβασης των παιδιών στην Ελλάδα που βιώνουν συνθήκες ανισότητας και φτωχοποίησης και ως εκ τούτου, δεν έχουν τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στην βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην εκπαίδευση.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με δεσμεύσεις εκατέρωθεν για κοινές ενέργειες, στις οποίες θα συμμετέχουν το τοπικό δίκτυο της UNICEF στην Ελλάδα και τα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο να δοθούν λύσεις στα θέματα αυτά όπου υπάρχουν προβλήματα, σηματοδοτώντας ένα βιώσιμο μέλλον για την επερχόμενη νέα γενιά.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.