Skip to main content

Η κινητικότητα στον δήμο Καλαμαριάς και η αλλαγή που ψήνεται σε ΥΠΕ της Β. Ελλάδας

Οι Θεσσαλονικείς των οργανωτικών επιτροπών των συνεδρίων, ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς και η αυτοδιοικητικός που πάει για ΥΠΕάρχισσα.

-Συνέδριο η ΝΔ, συνέδριο και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Οι οργανωτικές επιτροπές των δυο συνεδρίων έχουν στη σύνθεσή τους και Θεσσαλονικείς. Στη ΝΔ είναι η Έλενα Ράπτη, στον ΣΥΡΙΖΑ οι Κώστας Αμπατζάς, Ελευθερία Χατζηγεωργίου και Χάρης Τσιόκας. Το συνέδριο της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου (3 – 5 του μήνα), το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα τέλη Φεβρουαρίου (24 – 27 του μήνα). Πρόκειται για κορυφαίες διαδικασίες, που θα γίνουν και στα δυο κόμματα και προκαλούν την κινητοποίηση του συνόλου του μηχανισμού τους, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Τις οποίες ο μεν πρωθυπουργός τοποθετεί στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης, δηλαδή κάπου στο 2023, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε έστω και εμμέσως να τις ζητά χωρίς να έχει τη διάθεση να τις προκαλέσει προς το παρόν. Με την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ (5 κι αν χρειαστεί και 12 Δεκεμβρίου), τα τρία κόμματα θα είναι έτοιμα για τις επόμενες κάλπες εγκαίρως...

-Έχουν ανοίξει οι αυτοδιοικητικές ορέξεις στον δήμο Καλαμαριάς, παρότι ακόμη είναι αρκετά νωρίς μέχρι τις εκλογές του 2023. Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, όπου ο πρώην δήμαρχος, Θεοδόσης Μπακογλίδης, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ή όχι. Μετά την υποψηφιότητα του δικηγόρου, Χρήστου Βάρδα, που ήδη ανακοινώθηκε, μαθαίνουμε ότι ήδη κινείται και ο εργολάβος και αντιδήμαρχος Οικονομικών, αλλά και Πολιτισμού – Τουρισμού της πρώην διοίκησης Μπακογλίδη, Ματθαίος Αμπατζίδης. Ο κ. Αμπατζίδης μάλιστα έχει σχηματίσει ήδη τον δικό του πυρήνα στελεχών και αναμένεται να διεκδικήσει τον δήμο, προκαλώντας πονοκέφαλο στους άλλους επίδοξους δημάρχους... Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αμπατζίδης στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά παρότι συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων δεν εξελέγη, καθώς με το 62% που πήρε ο περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή, το μίνιμουμ των ψήφων για την εκλογή στο περιφερειακό συμβούλιο έφτασε στο υψηλότατο όριο των περίπου 8.500 σταυρών.

-Μαθαίνουμε επίσης ότι επίκειται αλλαγή σε μια από τις ΥΠΕ της Βόρειας Ελλάδας, με τον διοικητή της να αντικαθίσταται από γιατρό, αλλά ταυτόχρονα και γνωστή αυτοδιοικητικό εκλεγμένη σε δήμο της Θεσσαλονίκης μεν, εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος δε. Εμείς την περιμέναμε τη γιατρό για υποψήφια δήμαρχο το 2023, αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι θα καλύψει τη θέση προέδρου ΥΠΕ, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας, που προέρχονται πάντως από αξιόπιστη πηγή.

-Ένα από τα πρώτα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από γονείς εμβολιασμένους πλήρως ενάντια στον κορωνοϊό, είναι το κοριτσάκι του Ηλία Ζάχαρη. Ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Νεάπολης – Συκεών και προσφάτως εκλεγείς ως σύνεδρος της ΝΔ από την Α' Θεσσαλονίκης, απέκτησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι (το δεύτερο παιδί) και είχε εμβολιαστεί νωρίς, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι διοικητής της νοσοκομειακής μονάδας των Γιαννιτσών. Και επίσης ξύρισε και το μούσι, που είχε αφήσει για δικούς του λόγους επί μεγάλο χρονικό διάστημα και μέχρι να γεννηθεί η κόρη..., με αποτέλεσμα να μην τον γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του.