Skip to main content

Οι προκλήσεις για το 2021 στο 9ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης

Το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης με θεματικές για τον κορωνοϊό, την οικονομία, την Τουρκία και την τεχνητή νοημοσύνη θα λάβει χώρα διαδικτυακά.

Το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης με θέμα: «Ο κόσμος το 2021: Προκλήσεις μιας αβέβαιης εποχής» διοργανώνουν η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο και το Ίδρυμα Konrad Adenauer

Το συνέδριο θα λάβει χώρα διαδικτυακά τις ημερομηνίες 30 Νοεμβρίου, 7 Δεκεμβρίου 14 Δεκεμβρίου και 21 Δεκεμβρίου κατά τις ώρες 20:30 – 21:45.

«Οι συνθήκες της πανδημίας του COVID19, των εθνικών και διεθνών εξελίξεων, αλλά και της ανατροπής της καθημερινότητάς μας, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη προβληματισμού και αναστοχασμού γύρω από καίρια θέματα που ορίζουν μια αβέβαιη και μεταβατική εποχή για τη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται «Κορυφαίες προσωπικότητες από την Αμερική, την Αγγλία, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, συμμετέχουν στο φετινό Συμπόσιο, μια διοργάνωση που προσαρμόζεται στην τρέχουσα συγκυρία και θα διεξαχθεί διαδικτυακά με τέσσερις συζητήσεις σε βάθος τεσσάρων εβδομάδων».

Oι θεματικές των τεσσάρων συζητήσεων είναι:

•    Η πανδημία του Covid-19 και τι σημαίνει για τον κόσμο; (30.11)

•    Παγκόσμια ύφεση και Ελληνική Οικονομία (7.12)

•    Τουρκία: Προς τα που πάει; (14.12)

•    Τεχνητή Νοημοσύνη και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση (21.12)

Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται οι:

Καλυψώ Νικολαΐδη, Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων και Διευθύντρια του Center for International Studies, University of Oxford, Stephen M. Walt, Robert & Renee Belfer Professor of International Affairs, Harvard Kennedy School, Νίκος Βέττας, Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, Daniel Gros, Διευθυντής του Centre for European Policy Studies στις Βρυξέλλες, David L. Phillips, Διευθυντής του Peacebuilding and Rights Program, Institute for the Study of Human Rights στο Columbia University, Soli Özel, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Kadir Has University της Κωνσταντινούπολης και αρθρογράφος στην ημερήσια εφημερίδα Haberturk, ο Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής στο Massachusetts Institute of Technology Media Lab και ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και ερευνητή στο MIT Institute for Foundations of Data Science.

Η γλώσσα εργασίας του Συμποσίου θα είναι τα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά για όσους χρήστες το επιθυμούν.  

Η συμμετοχή στο Συμπόσιο είναι δωρεάν και μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συζητήσεις σε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους:

•    Την επίσημη ιστοσελίδα του Συμποσίου - www.thessalonikisymposium.org

•    Στο facebook: thessalonikisymposium

Για περισσότερες πληροφορίες:

•    επικοινωνήστε με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος
(ώρες γραφείου: ΔΕ-ΠΑ, 10.00-15.00)
T. 2310 551 754 | F. 2310 551 748 | E. info@peebe.gr

•    επικοινωνήστε με το Δίκτυο Ναυαρίνο στο | Ε. info@navarinonetwork.org

•    επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συμποσίου - www.thessalonikisymposium.org
              Facebook: Thessaloniki International Symposium