Skip to main content

Η πρώτη γενιά BMW X4 ετοιμάζεται να κλείσει τον κύκλο της

Ένα πρωτοποριακό μοντέλο γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο, όταν η 200.000ή BMW X4 έφυγε από το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg/ΗΠΑ

του Νίκου Χριστόπουλου

Το τέλος εποχής της πρώτης γενιάς BMW X4 σηματοδοτεί ένα ορόσημο παραγωγής. Το 200.000ό μεσαίο Sports Activity Coupé πέρασε από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου του Spartanburg/ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ενώ η παραγωγή της πρώτης γενιάς BMW X4 προγραμματίζεται να σταματήσει το Μάρτιο του 2018.

Ένα πρωτοποριακό μοντέλο γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο, όταν η 200.000ή BMW X4 έφυγε από το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg/ΗΠΑ. Με εξωστρεφή σχεδίαση, οδηγική ευελιξία και δυναμικό χαρακτήρα, το πρώτο μεσαίο Sports Activity Coupé της premium κατηγορίας έχει δημιουργήσει μία εντυπωσιακή κοινότητα φίλων μέσα σε περίπου μία τετραετία. Το επετειακό όχημα, μία BMW X4 xDrive20d (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,6 – 5,4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 149 – 142 g/km) σε απόχρωση Alpine White metallic, προορίζεται για έναν πελάτη στην Ασία.
 
Αυτό το τελευταίο ορόσημο παραγωγής δηλώνει επίσης ότι η πρώτη γενιά BMW X4 μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς η παραγωγή της πρόκειται να σταματήσει το Μάρτιο του 2018. Η BMW X4 κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Spartanburg από το 2014. Το εργοστάσιο της BMW στην Αμερικανική Πολιτεία της Ν. Καρολίνα είναι ο “Οίκος των μοντέλων BMW Χ” στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του BMW Group. Επιπλέον της BMW X4, οι BMW X3, BMW X5, BMW X6 και BMW X7 κατασκευάζονται για την παγκόσμια αγορά στο ίδιο εργοστάσιο.
 
Η BMW X4 μοιράζεται με τα παραπάνω μοντέλα όχι μόνο την ίδια γραμμή παραγωγής, αλλά και ένα ηγετικό ρόλο στον τομέα της καινοτομίας. Με την Χ4, η BMW δημιούργησε μία ακόμα νέα αυτοκινητιστική φιλοσοφία. Από τότε που λανσαρίστηκε, άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν εμπνευστεί από τη συναρπαστική φιλοσοφία του μεσαίου Sports Activity Coupé της premium κατηγορίας.
 
Λόγω της τεράστιας δημοτικότητάς της, η πρώτη BMW X4 συνέβαλε σημαντικά στη συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία των μοντέλων BMW X στην αγορά. Συνδυάζοντας στιβαρότητα της τετρακίνησης με τη σπορ κομψότητα μιας BMW coupé, κατάφερε να ξεσηκώσει τον ενθουσιασμό σε νέα target groups για τη μοναδική οδηγική απόλαυση που προσφέρει μία BMW X.

Σε συνεργασία με το GOnews