Skip to main content

Αυτό είναι το χολιγουντιανό στούντιο της Θεσσαλονίκης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Με αφορμή την ολοκλήρωση του «The Bricklayer» η παραγωγή οργάνωσε ξενάγηση στο στούντιο που γυρίζονται οι Χολιγουντιανές ταινίες στη Θεσσαλονίκη.

Σε κόμβο κινηματογραφικών παραγωγών με όχημα τα Nu Boyana Hellenic Film Studios φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη η εταιρεία παραγωγής Millenium, που ολοκληρώνει ήδη το Bricklayer, την τρίτη κατά σειρά ταινία που γυρίζει στην πόλη.

Τα γυρίσματα του κατασκοπευτικού αυτού θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Άαρον Έκχαρτ και τη Νίνα Ντόμπρεβ ολοκληρώνονται αύριο και ήδη ετοιμάζεται και νέα παραγωγή από τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, τα στούντιο της Θέρμης θα εξυπηρετήσουν και μέρος των γυρισμάτων της ταινίας Tin Soldiers που θα ξεκινήσουν στις 22 Μαΐου, η οποία θα γυριστεί κυρίως στη Δράμα.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της ταινίας, η παραγωγή οργάνωσε ξενάγηση στα στούντιο που έστησε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γιάννης Καλαφάτης σε συνεργασία με τα Nu Boyana Studio της Βουλγαρίας. Όπως ανέφερε ο παραγωγός Rob Van Norden, για τα γυρίσματα των ταινιών αξιοποιούνται οι οχτώ αποθήκες και οι κατασκευές του εξωτερικού χώρου της εγκατάστασης που ήταν παλιά ορνιθοτροφική μονάδα, στις οποίες γίνονται μετατροπές ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγάλο πολεμικό πλοίο που χρησίμευσε ως σκηνικό στην ταινία The Expendables μετατράπηκε σε... οικοδομή της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, όπου δουλεύει ο πρωταγωνιστής, αφού έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση ως πράκτορας της CIA. Ο κ. Van Norden είπε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα ανακαινιστούν σταδιακά  οι εγκαταστάσεις  έτσι ώστε να φιλοξενούνται κινηματογραφικές, αλλά και τηλεοπτικές και διαφημιστικές παραγωγές.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη hub κινηματογραφικών παραγωγών», τόνισε ο κ. Van Norden, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι με το cash rebait που παρέχει η κυβέρνηση, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, θα έρθουν στην Ελλάδα και άλλες μεγάλες ταινίες.

 

 

Σημειώνεται ότι στο στούντιο βρέθηκε και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αλέξανδρο Θάνο, για να δουν τα γυρίσματα.