Skip to main content

Η πρόβλεψη του Τειρεσία για τη συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου

Μετά τη θορυβώδη παραίτηση Κοτζιά, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος χέρι – χέρι θα συγκυβερνήσουν, αν μπορούν, «όσο μπορούν»...

Ποιο είναι το μέλλον της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου; Ο «Τειρεσίας» θα ήθελε να κάνει μια πρόβλεψη επ αυτού: Θα πάνε μαζί, όσο πιο μακριά γίνεται. Κατά συνέπεια, παρά τα όσα περί του αντιθέτου λέγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τη θορυβώδη παραίτηση Κοτζιά, πιστεύει ότι χέρι – χέρι θα συγκυβερνήσουν, αν μπορούν, «όσο μπορούν» και υπό όρους ακόμα και έως τον Οκτώβριο (με τον κ. Καμμένο να στηρίζει μια κυβέρνηση μειοψηφίας), οπότε υποχρεωτικά θα πρέπει να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, βάσει του Συντάγματος.

Πότε και πώς θα υλοποιηθεί αυτό το σενάριο; Προσέξτε:

Οταν έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, ο Καμμένος, με βαριά καρδιά, θα αναγκαστεί να την καταψηφίσει. Η συμφωνία, βεβαίως, θα περάσει, γιατί υπάρχει η δεξαμενή των προθύμων, που θα τη στηρίξουν. Με μια διαφορά: Η δεξαμενή αυτή δεν θα δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Όμως ο κ. Καμμένος, όπως λέγεται ευρέως τις τελευταίες μέρες, είναι διατεθειμένος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα όταν η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής. Ετσι, η κυβέρνηση Τσίπρα, ως κυβέρνηση μειοψηφίας, υπό τη «σκιά» του κ. Καμμένου, θα μπορεί να συνεχίσει.

Εως πότε; Πιθανότατα έως τον Μάιο. Παρ' όλα αυτά, ακόμα και τώρα, Μαξίμου και Πεντάγωνο διατηρούν μια option ακόμα και για εκλογές τον Οκτώβριο. Είναι τέτοια η έλξη της εξουσίας στους κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ, που δεν αποκλείεται τελικώς, αντί για τριπλές εκλογές τον Μάιο, να στηθούν τελικώς απλώς διπλές (αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές). Κι έτσι να περάσουν άλλο ένα καλοκαίρι στην κυβέρνηση.

Τι θα καταφέρουν με αυτό; Να μην αποχωριστούν τις καρέκλες τους, προσωρινά, αλλά ταυτόχρονα να σιγουρέψουν ότι το φθινόπωρο θα φύγουν με χειρότερο τρόπο απ' ό,τι θα έφευγαν την άνοιξη. Γιατί αν πιστεύουν τους καλοθελητές που τους λένε ότι «προλαβαίνουν να γυρίσουν το χαρτί», μέσα στο καλοκαίρι του 2019, τότε επαληθεύουν απλώς τη ρήση που λέει ότι «η καρέκλα είναι ...ναρκωτικό».