Skip to main content

Οι Robothood του Δελασάλ στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

Στον διαγωνισμό ρομποτικής FIRST LEGO League Greece με θέμα «City Shaper» θα συμμετάσχει η ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Η ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ», η οποία θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό ρομποτικής FIRST LEGO League Greece με θέμα "City Shaper", ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, 29 Ιανουαρίου, με έναν άκρως ενδιαφέροντα τρόπο, περνώντας την πόρτα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Εκεί, τους υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Δήμητρα Ακριτίδου και ο Σύμβουλος του Δήμου για θέματα Αναπηρίας, κ. Γιάννης Καστούρας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ομάδα παρουσίασε το project της και, με άκρατο ενθουσιασμό, μοιράστηκε τις ιδέες της για τον σχεδιασμό ενός πάρκου προσβάσιμου σε άτομα με αναπηρία. «Όλα τα μέλη της ομάδας άκουσαν με σεβασμό τις συμβουλές της κυρίας Ακριτίδου και προβληματίστηκαν από όλα όσα τους μετέφερε  ο κύριος Καστούρας, σχετικά με την καθημερινότητά του, την εργασία του και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων με αναπηρία», τονίζεται.

Και προστίθεται: «Σε μια κοινωνία, που οι μαθητές προβληματίζονται «Μαζί και από Κοινού» με φορείς που ενδιαφέρονται και, παράλληλα, μαθαίνουν να σέβονται τη διαφορετικότητα, σίγουρα το μέλλον φαίνεται, αλλά και είναι, αισιόδοξο.

» Καλή επιτυχία στους Robothood, τους ευχόμαστε να μην αλλάξουν μόνο την πόλη αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τη διαφορετικότητα του πλησίον τους».