Skip to main content

Οι Ρομά χειροκροτητές του Τσίπρα και το «εύκολο» σκοπιανό ζήτημα

Παραμονές των εκλογών, συνολικά 35 εκατ. ευρώ πρόκειται να μοιράσει μέσω του ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις των Ρομά η κυβέρνηση.

Πόσες φορές θα το εγκαινιάσουν το Μετρό; Πέφτουν στοιχήματα. Μέχρι τις εκλογές θα γίνουν άλλα εγκαίνια; Οι τουαλέτες έγιναν; Δεν πρέπει να έρθει ο υπουργός για τα εγκαίνιά τους;

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ακούγεται να μιλάει για μία... νέα Ελλάδα, κάνοντας επίθεση στον Βέμπερ, οι Ρομά και οι Πακιστανοί που μεταφέρθηκαν στη Λαμία, έχουν τα δικά τους θέματα, καθώς δεν δίνουν καμία μα καμία σημασία σε όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Οι Ρομά που βρέθηκαν στη Λαμία και γέμισαν την πλατεία, παραδέχθηκαν σε δηλώσεις τους ότι μετακινήθηκαν από την... Ξάνθη, ακριβώς για την ομιλία του Τσίπρα.

Χαμός έγινε στο twitter για το… Ρομα-λέο ψηφοφορικό κίνημα. Και φυσικά, παραμονές των εκλογών, συνολικά 35 εκατ. ευρώ πρόκειται να μοιράσει μέσω του ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις των Ρομά η κυβέρνηση.

Είπα κι εγώ… Επέλεξαν την Ντούσκα για την Eurovision μόνο για την φωνή της; Η Αριστερά δεν δίνει ούτε κουλούρι σε όποιον δεν είναι σύντροφος. Πού την ανακάλυψαν τη Ντούσκα; Το αποκάλυψε ο Κουτσούμπας… Ο πατέρας της στον Καναδά, είναι οργανωμένος στο ΚΚΕ. Έτσι μάλιστα! Αριστερά και αξιοκρατία έχουν πάρει διαζύγιο, όπως είναι γνωστό.

Περίεργη η ιστορία στην Ουκρανία, με τους εκεί φιλοναζί. Με τον τέως πρόεδρο και τον νυν εβραϊκής καταγωγής, οι ναζί δραστηριοποιούνται ελεύθερα. Πλην του ότι βρίσκονται στον κυβερνητικό σχηματισμό, προ ημερών σε γάμο στην ουκρανική πόλη Λβιβ, στενοί συγγενείς των νεόνυμφων φορούσαν στολές των Ναζί. Δεν είναι όλοι οι φιλοναζί ίδιοι;

Άκου τώρα… Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ήταν το ευκολότερο από τα μεγάλα προβλήματα των Βαλκανίων, ανέφεραν πρώην Αμερικανοί πρεσβευτές Κάμερον Μάντερ και Φρανκ Γουίσνερ σε κοινό άρθρο για τα Δυτικά Βαλκάνια: «Υπήρξε μια πρόκληση: η άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί το όνομα της γειτονικής χώρας της ως "Μακεδονία". Οι δύο χώρες μόλις το διευθέτησαν με το νέο συμβιβαστικό όνομα "Βόρεια Μακεδονία". Ήταν το ευκολότερο από τα μεγάλα προβλήματα των Βαλκανίων».

Το πρόβλημα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Απλώς, έγινε πανεύκολη η λύση μόλις προωθήθηκε η πρόθυμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία.

Τόσο άσχετοι και στα απλά;  Οι κυβερνητικές γκάφες δεν έχουν όριο, όπως όριο δεν έχουν και οι κυβερνητικές προσθήκες της τελευταίας στιγμής. Στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τα πολυδιαφημιζόμενα νέα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων ξέχασαν οι συναρμόδιοι υπουργοί να προβλέψουν -παρά το γεγονός ότι το είχαν εξαγγείλει- ότι οι νέες  αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν δακτυλικό αποτύπωμα και τώρα στο και ένα έβγαλαν νέα υπουργική απόφαση.

Μιχ. Καλογήρου: «Σεβασμός στη Δικαιοσύνη - Όχι επιθέσεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου». Απύθμενη υποκρισία. Δεν έχει προσέξει ο υπουργός πόσες φορές επιτέθηκε η κυβέρνηση της Αριστεράς στην Δικαιοσύνη, όταν δεν αρέσουν οι αποφάσεις της;

«Οι καταδικασθέντες για εγκλήματα πολέμου δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου. Οι επικεφαλής όλων των κομμάτων πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν τέτοια άτομα. Μια τέτοια στήριξη θέτει υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση του Κοσσυφοπεδίου στο κράτος δικαίου. Χαίρομαι που υπάρχουν ομάδες διαφορετικών κοινοτήτων που μιλούν με μια φωνή για αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στο Κοσσυφοπέδιο.

Μια διόρθωση στην δήλωση του πρεσβευτή. Αυτοί που υποστήριξαν τέτοια άτομα, ήταν ο Ομπάμα, η Κλίντον και η παρέα τους που τους έδωσαν την εξουσία γνωρίζοντας ότι είναι εγκληματίες. Πιο "πρόθυμους" δεν βρίσκεις.