Skip to main content

Οι Ρώσοι επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για διακοπές το φθινόπωρο- Πίσω μόνο από ισπανικές πόλεις

Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στην τέταρτη θέση μεταξύ των τουριστών από τη Ρωσία που επέλεξαν το εξωτερικό - Τρεις Ισπανικές πόλεις μπροστά της

Ψηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών ήταν η Θεσσαλονίκη το φετινό φθινόπωρο σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας OneTwoTrip που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη ήταν στην τέταρτη θέση μεταξύ των τουριστών από τη Ρωσία που επέλεξαν το εξωτερικό, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω του πολέμου με την Ουκρανία και την άνοδο των τιμών στις αεροπορικές μεταφορές.

Οι τουρίστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της OneTwoTrip, έμειναν κατά μέσο όρο 10,5 ημέρες στη Θεσσαλονίκη και το δωμάτιο κόστιζε κατά μέσο όρο 5,4 χιλιάδες ρούβλια ανά διανυκτέρευση (περίπου 85 ευρώ με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν κατά σειρά οι ισπανικές πόλεις Σαν Ζοάν Ντεσπί στη περιοχή της Βαρκελώνης, η Μάλαγα και το Σαλού στην Ταραγόνα της Καταλονίας. Στην πέμπτη θέση, μετά τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε το Ρίμινι στην Ιταλία, όπου οι Ρώσοι τουρίστες έμειναν εκεί κατά μέσο όρο δέκα ημέρες, με το δωμάτιο να τους κοστίζει περίπου 5,8 χιλιάδες ρούβλια (91,33 ευρώ) τη βραδιά.

Όσον αφορά τις διακοπές στο εσωτερικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι τουρίστες προτίμησαν το Vityazevo, που βρίσκεται κοντά στην Ανάπα, το θέρετρο Lazarevskoye και το Kislovodsk. Ακόμη, αρκετοί προτίμησαν το Σότσι και το Άντλερ.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα OneTwoTrip προσφέρει online ταξιδιωτικές υπηρεσίες και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 7 εκατομμύρια χρήστες. Διαθέτει τις υπηρεσίες της σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες.