Skip to main content

Η ανεξήγητη σιγουριά ενός απερχόμενου πρωθυπουργού

Όταν διαβεβαίωσε ο Τσίπρας ότι δεν θα χάσει τις εκλογές ούτε ένα στο εκατομμύριο, προφανώς εννοούσε τις εκλογές στα σχολικά συμβούλια των παιδιών του.

Απελπισμένη προσπάθεια να πάρει κουράγιο ο απερχόμενος διάτρητος πρωθυπουργός. Μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα χάσει τις εκλογές ούτε ένα στο εκατομμύριο. Προφανώς θα εννοούσε τις εκλογές στα σχολικά συμβούλια των παιδιών του.

Τον αλβανικό στρατό κινητοποιεί ο Ράμα για να μεταφέρει τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της Κυριακής στην πόλη του Αργυρόκαστρου. Παρότι ο Δήμος ζήτησε από τις αστυνομικές Αρχές να διώξει από εγκαταστάσεις του δήμου την εκλογική επιτροπή, η Αστυνομία δεν θεώρησε ότι έπρεπε να ακολουθήσει την εντολή του προέδρου της Αλβανίας για ματαίωση των εκλογών της Κυριακής.

Το εκλογικό υλικό που έφθασε είναι ψηφοδέλτια για δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο, αλλά με έναν… υποψήφιο δήμαρχο! Ό,τι συνέβαινε και επί κομμουνιστικού καθεστώτος. Άλλωστε το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα, μετεξέλιξη του κομμουνιστικού είναι, όπως και όλα τα σοσιαλιστικά στα Βαλκάνια.

Μετά τα αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας πάνω από 15.500 ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν "μεταναστεύσει" στη γειτονική χώρα για να γλιτώσουν από την υπέρογκη φορολογία στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζουν να εκτελούν μεταφορές εντός των ελληνικών συνόρων!

Επίσης όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες φορτηγών που έχουν αλλάξει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και φορολογούνται στη Βουλγαρία δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για φόρους στην Ελλάδα, "κουρεύουν" τις τραπεζικές του οφειλές στις ελληνικές τράπεζες καθώς εμφανίζονται ως άνεργοι.

Αυστηρή κριτική άσκησε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας σε υποψηφίους δημάρχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την πραγματοποίηση προεκλογικών συγκεντρώσεων και ομιλιών σε ορθόδοξους ναούς χωρίς άδεια των εκκλησιαστικών αρχών.

«Η χρήση ιερών ναών για πολιτικές δραστηριότητες προσβάλλει τις θρησκευτικές ευαισθησίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Απολλωνίας και Φίερι. Την Κυριακή, ο μητροπολίτης Απολλωνίας είπε μιλώντας από άμβωνος ότι η αξιοποίηση ναών για τέτοιους σκοπούς αποτελεί ιεροσυλία.

Στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία, παρατηρούνται ελλείψεις βασικών αγαθών. Ο υπουργός Εμπορίου της Σερβίας Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε ότι τα αποθέματα τροφίμων στους τέσσερις σερβικούς δήμους του Κοσόβου θα εξαντληθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ελλείψεις υπάρχουν, επίσης, σε παιδικές τροφές και φάρμακα.

Οι σερβικές Αρχές προειδοποιούν ότι, αν δεν αρθούν οι δασμοί ύψους 100% που επέβαλε η Πρίστινα για τα εμπορεύματα από την Σερβία, στο βόρειο Κόσοβο θα συντελεστεί ανθρωπιστική καταστροφή.

Έρευνα έγινε στον Κορυδαλλό μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ κρατουμένων. Εκτός από αυτοσχέδια μαχαίρια, λάμες και ρόπαλα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πτέρυγες Α΄ και Β΄ διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν κελιά διαμορφωμένα σε μίνι καζίνο, καθώς στο εσωτερικό τους εντοπίστηκαν δύο τραπέζια πόκερ, ειδικός φωτισμός, ακόμη και θέση για κρουπιέρη.

Να γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των καταδίκων ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.