Skip to main content

Οι συναντήσεις της Φώφης και η έκπληξη Τσίπρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτονται σήμερα Γεννηματά και Τσίπρας, η πρώτη για την ομιλία της στο Βελλίδειο και ο δεύτερος για να δει εκπροσώπους φορέων.

Γράφει ο Σαλονικιός

Η κεντροαριστερά έχει σήμερα την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη καθώς θα βρεθούν στην πόλη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ανέφερα πρώτη τη Φώφη καθώς η επίσκεψη του Αλέξη έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της επίσημης επίσκεψής του η οποία θα γίνει το σαββατοκύριακο 19 και 20 του μήνα.

Το επίσημο πρόγραμμα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ περιλαμβάνει την ομιλία της το βράδυ στις 7.30 στο «Ι. Βελλίδης» ενώπιον μόνον πενήντα ατόμων, κατά βάση στελεχών του κόμματος, καθώς και τη συνάντηση την οποία θα έχει νωρίς σήμερα το πρωί, στις 10.30, με τη διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO. Το ανεπίσημο πρόγραμμά της, ωστόσο, περιλαμβάνει και άλλες συναντήσεις. Η πρώτη θα γίνει στις 11.30 σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο the MET στο οποίο συνηθίζει να διαμένει τα τελευταία χρόνια. Η Φώφη θα δει νεολαίους, ενώ στη συνέχεια θα έχει και μεμονωμένες συναντήσεις με τοπικά κομματικά στελέχη.

Μετά την ομιλία της, το βράδυ, θα βγει για ένα χαλαρό ποτό στο Ανφάν Γκατέ, στο Τελλόγλειο όπου έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν περί τα εκατό στελέχη. Από την επίσκεψη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ δεν θα μπορούσε να λείπει ο υγειονομικός τομέας. Έτσι η Φώφη θα επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης το «Παπανικολάου», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για covid-19 στη Θεσσαλονίκη. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όπως συνηθίζει κάθε φορά που επισκέπτεται τη ΔΕΘ, δεν πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις που δέχεται από τους συνεργάτες της.

Ο Αλέξης θα ξαναδεί τους εργαζόμενους

Προπαρασκευαστικό χαρακτήρα έχει η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί για λίγες μόνον ώρες στην πόλη προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων, ενόψει της επίσημης ανόδου του για το Thessaloniki Helexpo Forum το προσεχές σαββατοκύριακο.

Η σύσκεψη θα γίνει στις 12.30, στο «Μακεδονία Παλάς» και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των βασικών φορέων όπως οι Σύνδεσμοι (ΣΒΕ και ΣΕΒΕ), τα Επιμελητήρια (ΕΒΕΘ, Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό), η Ένωση Ξενοδόχων κ.ά. Η έκπληξη εδώ είναι ότι έπειτα από πολλά χρόνια στις συσκέψεις υπό τον Αλέξη, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την ΕΔΟΘ.

Θυμίζω ότι όλα τα χρόνια, ως πρωθυπουργός ο Τσίπρας αρνιόταν πεισματικά να δει τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΘ καθώς πρόσκεινταν στο ΠΑΣΟΚ και θεωρούσε ότι είχαν συνθηκολογήσει με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Βεβαίως, τώρα που επέστρεψε στην αντιπολίτευση φαίνεται πως το ξανασκέφτηκε. Στη σημερινή σύσκεψη θα συμμετάσχουν φυσικά και στελέχη της Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα οι αρμόδιοι τομεάρχες (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης κ.ά.), ενώ παρόντες θα είναι και οι τοπικοί βουλευτές.

Στη συνέχεια ο Αλέξης θα επιστρέψει στην Αθήνα καθώς στις 7.30 το βράδυ θα συναντηθεί με τον φίλο (του) Ζόραν Ζάεφ, στο γραφείο του στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει φυσικά στη Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο για το Thessaloniki Helexpo Forum. Οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου λένε ότι εκτός από το επίσημο πρόγραμμά του το οποίο περιλαμβάνει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo το πρωί του Σαββάτου, ομιλία το βράδυ στις 7 στο «Ι. Βελλίδης» και συνέντευξη στη 1 την Κυριακή το μεσημέρι, ο Αλέξης θα έχει και άλλες δράσεις οι οποίες θα οριστικοποιηθούν αύριο.