Skip to main content

Οι συσκέψεις Μητσοτάκη στο ΥΜΑΘ και οι ετοιμασίες για τη μάχη στη Β Θεσσαλονίκης

Η πρώτη του Μητσοτάκη στο ΥΜΑΘ με υπουργό Καλαφάτη, το... άρωμα Θεσσαλονίκης στις επιτυχίες του ΕΛΓΟ Δήμητρα και ένας γάμος με πολιτικές παρουσίες

-Πρώτη φορά θα υποδεχτεί την ερχόμενη Τετάρτη θεσμικά και επισήμως τον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στο Διοικητήριο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ευκαιρία να βρεθεί μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όμως αναμένεται στην επικείμενη επίσκεψή του να κάνει όλες τις συναντήσεις του εκεί, όπως άλλωστε γίνεται παγίως από πρωθυπουργούς. Τις συσκέψεις, που θα είναι «σπαστές» συντονίζει σε τοπικό επίπεδο ο κ. Καλαφάτης ως οικοδεσπότης, όντας σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και το Γραφείο Πρωθυπουργού.

-Επαναλειτουργεί από αύριο το πολιτικό του γραφείο ο Φάνης Παπάς. Στον Βαρδάρη, ο κ. Παπάς έχει στήσει το στρατηγείο του, με τους σταθερούς συνεργάτες του να είναι εκ νέου στο πλευρό του. Προφανώς ο στόχος είναι η διεκδίκηση εκλογής του ως βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, που την πρώτη φορά, το 2019 δεν καρποφόρησε, καθώς παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών, εντούτοις δεν αρκούσε για να εκλεγεί. Η μάχη αυτή τη φορά στη Β' Θεσσαλονίκης θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, δεδομένου ότι οι τρεις εκλεγμένοι βουλευτές (Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος) αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιοι, ενώ το ψηφοδέλτιο πιθανώς να πλαισιωθεί και από άλλους δυνατούς παίχτες που ήδη... ετοιμάζονται. Γι' αυτό και ο κ. Παπάς άρχισε την προετοιμασία από νωρίς.

-Ο «δικός μας» (Θεσσαλονικιός) Δημήτρης Γαλαμάτης, που ανέλαβε γενικός διευθυντής του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, είναι ο άνθρωπος πίσω από τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι υποθέσεις που έχουν αποκαλυφθεί και τα πρόστιμα που έχουν πέσει σε παραβατικές επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα δεν έχουν προηγούμενο. Από τη φέτα μέχρι τα βιολογικά κι από τα κοτόπουλα και τα αβγά μέχρι τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, οι έλεγχοι πλέον αποδίδουν, ενώ όπως τονίζει και το υπουργείο «ξεστοκάρονται και τιμωρούνται ξεχασμένες υποθέσεις». Άλλωστε, η αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων και η προστασία όλης της αλυσίδας των τροφίμων ήταν μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και οι γνώσεις, όπως και η εμπειρία του κ. Γαλαμάτη συμβάλλει αποφασιστικά στην υλοποίησή της.

-Παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της μηχανικό και μέλος της αντιπροσωπίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Παντελή Βογιατζή, η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα, Λίνα Φιλιππιάδου. Τον πολιτικό γάμο τέλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και κουμπάρος ήταν ο Θεόδωρος Καράογλου, πολιτικό «παιδί» του οποίου θεωρείται η κ. Φιλιππιάδου. Προφανώς από το γάμο δεν έλειψε ο περιφερειάρχης, αλλά και ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, καθώς στην περιοχή του δραστηριοποιείται ο γαμπρός και μένει το ανδρόγυνο. Του χρόνου θα γίνει και ο θρησκευτικός γάμος, όπως μας ενημέρωσε η νύφη. Τις καλύτερες ευχές μας στο ανδρόγυνο, βίο ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους.