Skip to main content

Η στοιχηματική που πληρώνει τα χαμένα...

Τι είδαμε από την Paddy Power, έναν από τους μεγαλύτερους μπουκμέικερ στην Αγγλία, που δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στο στοίχημα

Αν είσαι παίκτης του στοιχήματος γνωρίζεις πολύ καλά τη διαδικασία. Πώς να παίζεις δηλαδή; Ή για την ακρίβεια πώς να ποντάρεις; Διότι το να παίζεις είναι μία πολύ πιο ευρεία έννοια και αφορά στρατηγικές, τακτικές, προγνωστικά στοιχήματος και άλλα πολλά που δεν είναι επί της παρούσης να αναλύσουμε. Πώς να ποντάρεις λοιπόν; Τη διαδικασία προφανέστατα την ξέρεις. Επιλέγεις αγορά, ποντάρεις ποσό. Τελειώνει το γεγονός. Έχει επαληθευτεί η επιλογή σου; Πολύ καλό για σένα, παίρνεις τα κέρδη σου. Αστόχησες σε αυτό που επέλεξες; Πολύ καλό για τον μπουκ. Μόλις έχασε το κεφάλαιο που πόνταρες. Αυτό είναι όλο. Κι όμως μετά από αυτό που είδαμε από την Paddy Power, έναν από τους μεγαλύτερους μπουκμέικερ στην Αγγλία, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ή αν θέλετε δεν είναι μόνο έτσι. «Και πώς θα μπορούσε να είναι»; Θα αναρωτιόταν κάποιος. «Όταν παίζω ή χάνω ή κερδίζω. Άντε να είναι και κανένα draw no bet να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Όχι κέρδη, τα χρήματα που έβαλα. Αν δεν είναι draw no bet, έχασα ή κέρδισα έτσι είναι το στοίχημα». Κι όμως δεν είναι μόνο έτσι.

Έχασες; Κέρδισες… Αυτό είπε η Paddy Power
Φυσικά δεν τρελαθήκαμε, ούτε και διαφημίζουμε την Paddy Power, δεν έχουμε κανέναν συμφέρον, αφού δεν λειτουργείς στην Ελλάδα και οι δοσοληψίες είναι ανέφικτες στην πλατφόρμα της για όσους μένουμε στην Ελλάδα.  Απλά ο συγκεκριμένος μπουκμέικερ πήρε τη δική του θέση αναφορικά με όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι ανάμεσα σε Φερστάπεν και Αλόνσο. Ας δούμε λίγο την ιστορία.

Το απίστευτο προσπέρασμα
Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στο Άμπου Ντάμπι, ο Φερστάπεν προσπερνά τον Σουμάχερ και του κλέβει τον τίτλο. Με διαφορά από τη δεύτερη η πλέον ιστορική ή συναρπαστική αν θέλετε, στιγμή στη Φόρμουλα 1.

Ο Χάμιλτον ήταν κοντά στον 8ο τίτλο. Θα προσπερνούσε τον Σουμάχερ (αμφότεροι έχουν από 7) και θα γινόταν ο κορυφαίος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

Ο Λατίφι όμως ενεπλάκη σε ατύχημα, μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Όταν έγινε αυτό  λοιπόν όλοι οι οδηγοί των μονοθεσίων που ήταν ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν έναν ολόκληρο γύρω πίσω, άφησαν τον Φερστάπεν να τους προσπεράσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Ολλανδός να βρεθεί πίσω από τον Βρετανό στον τελευταίο γύρο. Αν δεν είχε συμβεί αυτό η απόσταση που τους χώριζε ήταν τόσο μεγάλη που δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο Χάμιλτον να χάσει τον τίτλο.

Η κωλοτούμπα της Mercedes
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Χάμιλτον και η Mercedes έγιναν έξαλλοι. Την απόφαση για τον τελικό νικητή την πήρε τελικά εξωαγωνιστικά το αρμόδιο όργανο, που έκρινε ότι η πρώτη θέση κατοχυρώνεται στον Φερστάπεν, άρα και ο τίτλος. Η αρχική πρόθεση τόσο του Χάμιλτον, όσο και της ομάδας του ήταν να γίνει ένσταση. Για άγνωστους λόγους όμως η Mercedes τα γύρισε λίγες ώρες αργότερα και αποδέχτηκε το αποτέλεσμα.

Και με το στοίχημα τι γίνεται;
Εκτός όμως από τον Χάμιλτον έξαλλοι ήταν και όλοι οι παίκτες του στοιχήματος που πόνταραν στη νίκη του Βρετανού; Μπορείτε να φανταστείτε τι έπαθαν; Αν είστε παίκτης του στοιχήματος σίγουρα καταλαβαίνετε, ή μπορεί να ήσασταν κι ένας από αυτούς που την πάτησαν. Φυσικά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, αυτοί που κέρδισαν με τη νίκη του Φερστάπεν.

Κι εδώ έρχεται η Paddy Power
Τα κερδισμένα λοιπόν είναι κερδισμένα. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα. Η απόφαση πάρθηκε και έξω από την πίστα, επικυρώθηκε και ο Φερστάπεν είναι ο νέος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1. Τα χαμένα στοιχήματα είναι αυτά που ήταν πάνω στον Χάμιλτον ότι θα κέρδιζε, είτε το Γκραν Πρι στο Άμπου Ντάμπι, είτε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Χαμένα λοιπόν. Αμ δε… επιτρέψτε μας την έκφραση. Η Paddy Power έκανε τα χαμένα κερδισμένα. Φυσικά δίχως να ακυρώσει τα κερδισμένα στον Φερστάπεν. Δηλαδή πληρώθηκε το ποντάρισμα του και ο παίκτης που έπαιξε στον Ολλανδό και αυτός που έπαιξε στον Άγγλο!

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση
Αθλητική δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να μεταφραστεί αλλιώς. Ο Χάμιλτον δεν θα έχανε ποτέ τον αγώνα και τον τίτλο αν δεν γινόταν ότι έγινε με το αμάξι ασφαλείας. Επίσης χρειάστηκε εξωαγωνιστική απόφαση για να επικυρωθεί το τελικό αποτέλεσμα της κούρσας. Ως εκ τούτου, κατά την Paddy Power, ούτε αθλητική δικαιοσύνη υπήρχε, ούτε κρίθηκε ο τίτλος μέσα στην πίστα. Κάπως έτσι και τα χαμένα έσονται κερδισμένα δια χειρός Paddy Power.