Skip to main content

Η τελική εισήγηση για πασχαλινό τραπέζι, ωράριο κυκλοφορίας, μετακινήσεις εκτός

Τα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της επιτροπής λοιμωξιολόγων - Ποιες εισηγήσεις αποφασίστηκαν για το Πάσχα αλλά και μετά.

Για τα επόμενα βήματα ενόψει του εορτασμού του Πάσχα αλλά και διάφορες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες συνεδρίασε σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Πέραν της εστίασης, για την οποία η επιτροπή εισηγείται άνοιγμα αμέσως μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, στο επίκεντρο τέθηκαν τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, όσο και το ωράριο κυκλοφορίας, το πασχαλινό τραπέζι καθώς και τα σχολεία.

Ανοίγει αμέσως μετά το Πάσχα η εστίαση με τραπεζάκια έξω

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή αποφάσισε τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, οπότε η απαγόρευση θα αρχίζει από τις 10.00 το βράδυ, αντί για τις 9.00 που ίσχυε έως τώρα. Πιθανό είναι ακόμη το Μεγάλο Σάββατο η απαγόρευση να αρχίσει στις 11.00 λόγω της Ανάστασης. Από τη Δευτέρα του Πάσχα, δε, η απαγόρευση φέρεται να μετατίθεται για ακόμη μία ώρα, να αρχίζει δηλαδή από τις 11.00.

Ως προς τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, για τις οποίες υπήρχαν διχνογνωμίες μεταξύ των μελών, η επιτροπή φέρεται να εκφράζει την αντίθεσή της στο άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό και κατ'επέκταση στο «Πάσχα στο χωριό». Το άνοιγμα των μετακινήσεων ωστόσο οριοθετείται στις 14 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία εκκινεί και επίσημα ο ελληνικός τουρισμός.

Σε σχέση με το πασχαλινό τραπέζι, οι ειδικοί προτείνουν να υπάρχουν 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και έως 12 άτομα, όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου. Να σημειωθεί πάντως πως οι εισηγήσεις προκύπτουν με βάση τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα, κάτι που σημαίνει πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας τις προσεχείς ημέρες.