Skip to main content

Οι θέσεις βουλευτών και φορέων για το Θαλάσσιο Μέτωπο Θεσσαλονίκης

Όλες οι παρεμβάσεις βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αλλά και των φορέων, στην ημερίδα της Voria.gr για το Θαλάσσιο Μέτωπο

Την ανάγκη επίλυσης των γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων που εμποδίζουν τη δρομολόγηση του ενιαίου θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, εξέφρασαν με τις τοποθετήσεις τους βουλευτές και φορείς της πόλης από το βήμα της ημερίδας της Voria.gr, που πραγματοποιείται στην κατάμεστη αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ του Μεγάρου Μουσικής.

Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, επισήμανε ότι καλό θα ήταν σε ενα χρόνο από σήμερα να ελέγξουμε τι θα έχει γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τι έχει γίνει για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Θερμαϊκού, αλλά και με τα δρομολογημένα έργα κτλ. Να βάλουμε προτεραιότητες και να ενώσουμε δυνάμεις, για να είμαστε αποτελεσματικοί, εξήγησε. Δεν υπάρχουν σύνορα στην πόλη, είναι όλη μια ενότητα, είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε ότι μπορούμε να συζητούμε για παράκτιο μέτωπο και για άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, επειδή δρομολογήθηκε από την Περιφερεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΕ/ΤΚΜ, μαζί με τους δήμους, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την περιοχή. Με αυτο το εργαλείο, είπε ο κ. Καλαφάτης, υπάρχει πλέον προοπτική για να επιτευχθεί το όραμα για μια ενιαία παραλία, με μητροπολιτικό και υπερτοπικό χαρακτήρα. Επισήμανε δε, μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να προχωρήσουν οι μελέτες.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Παπαϊωάννου, τόνισε ότι πλέον άνοιξε η συζήτηση για το σύνολο του παραλιακού μετώπου και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνολικής επίλυσης των προβλημάτων που έχουν επιπτώσεις στην παράκτια ζώνη και το Θερμαϊκό.

Η πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μητροπολιτικής ΑΕ, Γιούλη Ρανέλλα, σημείωσε ότι η εταιρεία μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη της προσπάθειας για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης. Ειδική αναφορά έκανε στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκη 2030, που περιέχει ειδική πρόβλεψη "blue zone" από το Αγγελοχώρι ως το Καλοχώρι, ενώ κονδύλια μπορούν να αναζητηθούν και μέσω των προγραμμάτων των Resilient Cities. Μάλιστα είπε ότι δεν συμμερίζεται τον πεσιμισμό του Θανάση Παππά.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Στράτος Σιμόπουλος, είπε ότι δεν υπάρχουν καν μαρίνες στο παραλιακό μέτωπο για να ελλιμενίζονται τα σκάφη. Το παράκτιο μέτωπο, τόνισε, πρέπει να γίνει πόλος ανάπτυξης και οικονομικής δραστηριότητας, με προστασία όμως αλλά και με εισοδο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μάλιστα, πρότεινε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου να την αναλάβει μια αμιγώς κρατική εταιρία, που να ελέγχεται από το υπουργείο κι όχι οι τοπικοί φορείς. Ονόμασε την εταιρία Παράκτιο Μέτωπο Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Εγνατία Οδός ΑΕ, Ρία Καλφακάκου, μίλησε για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία, δηλώνοντας ότι τελειώνουν οι μελέτες και σύντομα αναμένεται να βρεθεί η χρηματοδότηση και να ξεκινήσει η κατασκευή.

Ο πρώην υπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης, επισήμανε ότι η Μάνδρα της Θεσσαλονίκης ειναι δυτικά και παρότι υπάρχει master plan αντιπλημμυρικής προστασίας, δεν έχει γίνει έργο. «Από το 2014 δεν άχει γίνει ουσιαστικό έργο, με ευθύνη και της κεντρικής κυβερνησης και των τοπικών φορέων. Μπορεί η Εγνατία Οδός ΑΕ να παίξει ένα συντονιστικό ρολό στα αναπτυξιακά ζητήματα της πόλης», είπε ο ίδιος.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας αναφέρθηκε στο δυτικό παράκτιο μέτωπο και σημείωσε ότι η περιοχή ζει ένα δραμα και μια τραγωδία, διότι η πόλη πολεοδομήθηκε και δομήθηκε ταξικά. Μια περιοχή, που πρέπει να ξεφύγει από την υποβάθμιση και τις τριτοκοσμικές καταστάσεις και κάλεσε να φροντίσουν όλοι να κάνουν το όνειρο όραμα και το όραμα πραγματικότητα.